Vágólapra másolva!
Több tízezer angol és skót szurkoló fog a nyáron a németországi Európa-bajnokságra utazni, hogy kedvenceinek szurkoljon. A brit külügyminisztérium igyekszik őket felkészíteni, de legfrissebb figyelmeztetésük alighanem pusztába kiáltott szó lesz.

Senkinek nem kell bemutatni a brit drukkereket, érkezzenek a sziget bármely szegletéből, a nagy focitornákon és általában külföldön ugyanúgy viselkednek. A brit külügyminisztérium minden világverseny előtt kiadja az aktuális, országra szabott figyelmeztetését, amit most is megtett. A Sky Sports által idézett közlemény alighanem legfeleslegesebb rész az, ahol arra kérik a drukkereket, hogy ne mértéktelenül fogyasszák az erős német söröket.

foci, angol szurkolók
Az angol szurkolók aligha fognak nemet mondani még egy sörre
Fotó: AFP 

"A sörök erősebbek lehetnek, mint az Egyesült Királyságban, kérjük, hogy felelősségteljesen fogyasszanak, ismerjék a saját korlátaikat és tartsák be a helyi törvényeket. Aki túl sokat ivott, előfordulhat, hogy nem engedik be a stadionba" - írják. 

Ennél hiábavalóbb két mondatot brit szurkolóknak még aligha címeztek...

Az angolok a torna egyik esélyeseként sorrendben Frankfurtban, Gelsenkirchenben és Kölben lépnek pályára Szerbia, Dánia és Szlovénia ellen, míg a mieinkkel egy csoportban lévő skótok Münchenben, Kölnben és Stuttgartban játszanak a házigazda, Svájc és végül a magyr válogatott ellen.