Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Törökországot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. Marco Rossi együttesének volt két nagy visszatérője, Gulácsi Péter és Schäfer András, akik sérüléseik miatt legutóbb 2022 őszén, az olaszok elleni NL-csoportmeccsen voltak a csapat tagja. A Leipzig kapusa és a Union Berlin középpályása az M4Sport kamerái előtt értékelt a meccs után.

Gulácsi hálás, hogy újra a válogatottban védhetett

Alapvetően kiegyenlített meccs volt. Talán az a pici plusz akarat, ami a végén számított és sikerült megnyernünk a meccset. Örülök, hogy nem kaptunk gólt. Úgy érzem, a meccs nagy részében jól zártunk, a törököknek egy nagy helyzetük volt, de azt leszámítva sikerült őket hatástalanítani. Fontos volt, mert szerettük volna ezt az évet is győzelemmel kezdeni és örülök, hogy ez sikerült” – mondta a válogatottba 543 nap után visszatérő Gulácsi Péter.

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, vége
Gulácsi Péter szenzációs teljesítménnyel tért vissza
Fotó: Origo - Csudai Sándor  / Origo - Csudai Sándor 

Gulácsit már a mérkőzés előtti bemelegítés során is nagy ovációval fogadták a szurkolók, ami az RB Leipzig magyar kapusának rendkívül jól esett.

A sérülésem előtt rengetegszer volt alkalmam itt védeni, aztán jött egy periódus, amikor az embert ezt kívülről nézi, és akkor jön rá igazán, hogy mekkora dolog itt állni ebben a stadionban, ezek a szurkolók előtt, ezzel a csapattal. Nagyon örülök, hogy sikerült újra védenem itthon, nagy élmény volt”

 – mondta meghatározó

"Hosszú időszak volt, ahol lépésről lépésre kellett visszaküzdenem magam oda, hogy ma itt védhessek, és mindig az volt a szemem előtt, hogy szeretnék még egyszer a Puskás Arénában, hazai pályán válogatott mérkőzésen védeni, nagyon örülök, hogy ez összejött A védelem jól működött, próbáltuk labdával is dominálni az ellenfelet, mert tudtuk, hogy alapvetően a törököknek nagyon mozgékony játékosaik vannak elől, ezért nem szerettük volna átadni nekik a labdabirtoklást. Ez nagyjából 70 percig sikerült is, természetesen a végére beszorítottak minket, kicsit nyugodtabban kellett volna játszani. Szerintem alapvetően jó meccs volt, ha még egy-két helyzetet kihasználtunk volna, akkor még egy kicsit nyugisabb is, de így is jó volt” – mondta Gulácsi Péter, akinek hat védése volt a törökök ellen.

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, 2. félidő, 8. adag
Schäfer András itt még nem tudja, hogy nem fogják megadni a gólját
Fotó: Origo - Csudai Sándor  / Origo - Csudai Sándor 

Schäfer gratulált Gulácsinak

Néhány centin múlt csak a hajrában, hogy a szintén hosszú idő után visszatérő Schäfer András is gólt ünnepeljen, ám a találatát les miatt érvénytelenítették.

"Legalább meg tudtam ünnepelni” – mondta keserédesen a magyar középpályás a meg nem adott góljáról, hozzátette, reméli a következő mérkőzéseken már érvényes gólt is fog szerezni a válogatottban.

Egyszerűen csak örülök, hogy itt lehetek egy ilyen időszak után. Nagyon érzelemdús volt belépni az öltözőbe, kimenni a pályára. Akkor lepörgött előttem az elmúlt másfél év, ami hihetetlenül nehéz volt és megviselt.

 Ugyanakkor az, hogy továbbra is akkora bizalmat kapok és továbbra is ennyire szeretnek a társak, és a szurkolók, az hatalmas elégtételt ad. Ilyenkor azt érzem, hogy minden perc szenvedés és minden fájdalommal eltöltött nap megérte ezt. Gulával beszéltük, hogy mi van mögöttünk. Nagyon gratulálok neki, nagyon elképesztő, hogy miből jött vissza. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy pár évvel fiatalabb vagyok, – nem mintha olyan idős lenne – de az ő korában ez még nehezebb, úgyhogy még egyszer le a kalappal és gratulálok neki” – fogalmazott Schäfer András.