Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar játékosa, Sallói Dániel beletörődött abba, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány nem számít rá a kerethirdetéseknél. Erről édesapja, a 13-szoros magyar válogatott Sallói István beszélt a Metropolnak.

Sallói Dániel összesen négy alkalommal lépett pályára a magyar fociválogatottban, egyformán 2021 őszén számított rá Marco Rossi. A szövetségi kapitány azonban 2022 óta egyszer sem hívta be a Sporting Kansas City játékosát a keretbe, a 27 éves Sallói pedig már bele is törődött mindebbe.

sorfal, magyar válogatott, Sallói Dániel, foci
Sallói Dániel négy meccsen játszott eddig a magyar válogatottban
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

„Árulkodó tény, hogy bár a fiam az Egyesült Államokban, a Sporting Kansas City futballegyüttesében jól bizonyít, Marco Rossi szövetségi kapitány immár hónapok óta nem veszi őt figyelembe a kerethirdetéskor. Ezzel a helyzettel fiam már megbékélt, nem is frusztrált, és 

hozzá hasonlóan a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a németországi kontinens-bajnokságra sem utazik" 

– nyilatkozta Sallói Dániel édesapja, Sallói István a Metropolnak

Ez lehet az oka Sallói Dániel mellőzésének

Sallói Dániel az előző idényben negyeddöntőbe vezette a klubcsapatát az MLS-ben, idén pedig mind a hat eddigi bajnokin kezdőként kapott lehetőséget Peter Vermes csapatában. Sallói István szerint fiának az lett a veszte, hogy az Egyesült Államokban más szerepkörben játszik, mint amire Marco Rossinak szüksége lenne a válogatottban.

„Az Egyesült Államokban a szélről indulva szeret kombinálni. Gólt szerez vagy éppen gólt készít elő akár a középpályáról indulva. A nemzeti együttesben viszont a középpályán Szoboszlai Dominik és Sallai Roland helye bombabiztos, erről nincs is vita, ékként pedig nyilvánvalóan Varga Barnabás hozza magát" – mondta a korábbi 13-szoros válogatott focista.

magyar válogatott, Sallói Dániel, Szalai Attila, foci
Sallói Dániel (jobbra) hiába remekel a klubjában, a válogatott játékában nem jut neki hely
Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

A jelenleg a Zalaegerszegi TE FC sportigazgatójaként dolgozó Sallói István a magyar válogatott másik amerikai légiósáról, a Philadelphia Unionban szereplő Gazdag Dánielről is beszélt, aki szintén remekel az MLS-ben.

„Gazdaggal egészen más a helyzet, hiszen Rossi az edzője volt a Honvédban, és ebből fakadóan tudja, hogy mit várhat el tőle. 

A fiammal ellentétben Gazdag az állandó, 11-12 játékosból álló mag mellett a bármikor bevethetők közé sorolandó. 

Azért azt zárójelben megjegyezném: a labdabirtoklási mutatók alapján sem a törökök, sem a koszovóiak ellen nem brillírozott válogatottunk – magyarázta Sallói, majd hozzátette, ennek oka lehet az is, hogy minden esetben nehézséget okoz egy időzónát átutazó játékos számára az átállás. – Az Egyesült Államok és Magyarország relációjában van játékos, aki két nap, de olyan is akad, aki csak egy hét után hozza az igazi formáját. Azt viszont nyugodt szívvel kijelentem: 

Gazdag a németországi Eb idejére teljes mértékben akklimatizálódik."

Kapcsolódó cikkek