Vágólapra másolva!
A Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján az Atlético Madrid 3-0-ra kikapott az Athletic Bilbaótól, így 4-0-s összesítéssel esett ki a sorozatból. A meccs előtt óriási botrány robbant ki, a két csapat szurkolói az utcán verekedtek egymással és a rendőrökkel.

Egymással és a rendőrökkel is balhéztak a Bilbao és az Atlético szurkolói

Az Athletic Bilbao otthonában rendezett visszavágó előtt a hazai együttes szimpatizánsai megtámadtak egy bárban néhány Atlético-drukkert. A mintegy 60 baszk szurkolóból álló csoport támadását követően az utcán folytatódott a balhé, melynek következtében egy drukker olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

A madridi együttes egyik vezérszurkolója szerint borzasztó módon szervezték meg az odajutásukat, ugyanis a buszuknak nem volt találkozási pontja, ahonnan biztonságosan eljuthattak volna a stadionba. Ehelyett az utcán tették le őket, teljesen magukra hagyva.

A sport365.hu információi szerint a szurkolókat a rendőrség is cserbenhagyta, az első összetűzésük után elfoglaltságra hivatkozva nem küldtek segítséget a helyszínre, majd később a stadionnál a rendőrökkel is összecsaptak a drukkerek.

Kiütötték az Atléticót

Ami a mérkőzést illeti, a Bilbao lefocizta Diego Simeone együttesét, a baszk csapat már a 13. percben vezetést szerzett Inaki Williams elképesztő kapáslövésével. 

Az Atlético teljesítménye később sem javult, a szünet előtt újabb gólt kapott, a 61. percben pedig kialakult a 3-0-s végeredmény. 

Athletic Bilbao, Atlético Madrid
Nagy pofont kapott a Spanyol Kupában az Atlético Madrid
Fotó: AFP (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)

A madridi csapat az utóbbi időben hullámvölgybe került, a Spanyol Kupából 4-0-s összesítéssel esett ki a Bilbao ellen, és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében sem áll továbbjutásra, a párharc első meccsén 1-0-ra kikapott az Intertől idegenben.

Kapcsolódó cikkek