Vágólapra másolva!
Fredi Bobic a kirúgása előtti napokban is kárt okozott a német másodosztályban szereplő Hertha BSC-nek. Dárdai Pál kedvencét aprópénzért adta el a Hertha, most a német válogatott ajtaján dörömböl.

Fredi Bobic még mindig kísérti a Herthát

Három éven át felelőtlenül gazdálkodtak, szinte égették a pénzt a Hertha BSC vezetői, aminek csak a befektetőjük kiszállása és a kiesés vetett véget. A másodosztályban teljesen új csapatot kell építenie Dárdai Pál vezetőedzőnek, aki már a Bundesliga élvonalában is 

többször összeszólalkozott egykori játékostársából lett főnökével, Fredi Bobiccsal.

Hertha BSC - 1. FC Magdeburg, Dárdai Pál
Dárdai Pál még mindig mérges Fredi Bobicsra
 (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A tavaly kirúgott, és a berliniekkel máig eurómilliókért pereskedő korábbi klasszis csatárnak most beszólt a magyar edző: a dobogós Stuttgartban remekel egy régi kedvence, akiért nevelőegyesülete csak aprópénzt kapott az egyik utolsó Bobic-húzás miatt - írja a Metropol.

Dárdai Pál okkal van felháborodva 

Dárdai Pál a mai napig nem emésztette meg, hogy 11 év után Maximilian Mittelstädt eligazolt Berlinből. Na meg persze azt sem, hogy milyen körülmények között.

Ezt kicsit furcsának találom a klub részéről. Nem tudom, ki írta ezt alá. Ilyen kivásárlási összeg szinte ajándék egy ilyen jó játékosért…

 – dühöngött Dárdai, nem nevén nevezve Bobicot, noha mindenki tudja, hogy rá célzott.

A korábbi U21-es válogatott balhátvédet és bal oldali középpályást, Mittelstädtet tavaly nyáron a VfB Stuttgart szerződtette – mindössze 500 ezer eurós (197 millió forint) kivásárlási árért. Ezt a Bundesliga-szinten aprópénznek számító összeget 

Bobic a menesztése előtt 10 nappal, tavaly január 18-án írta bele a tehetséges játékos szerződésébe, kiesés esetére. Pár hónappal később a Hertha így vesztette el egyik legnagyobb értékét.

 Dárdainak nem az fáj, hogy egyik kedvenc felfedezettje előrelépett a karrierjében, hanem az, hogy ebből szinte semmit sem profitált a berlini klub.

"Annak idején Maxival nyertük meg az U17-es bajnoki címet. Amint profi edző lettem, azonnal magamhoz vettem. Mindig szorgalmas volt. Mindig szerettem Maxit. Ezért most a Stuttgart meccseit is nézem, csak miatta – mondta Dárdai a Stutgarttal együtt remekelő Mittelstädtről, akit sokan már a német válogatottságra is méltónak gondolnak.

Maximilian Mittelstädt - akit 22 évesen már 14 millió euróra (5,5 milliárd forint) becsült a Transfermarkt, és már sokan a válogatottba követelik - elmondta, hogy a Hertha még mindig nagyon sokat jelent neki, csakhogy az utóbbi évek nehezek voltak.

"Annyi edzőnk volt, mind más elképzeléssel. Nehéz volt így fejlődni – magyarázta távozását és átmeneti visszaesését a mára újra magára talált focista.