Vágólapra másolva!
Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt a Ferencváros magyar válogatott focistái, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.

A programot a közelgő Föld napja alkalmából a Fradi szponzora, a Provident Pénzügyi Zrt. immár harmadszor szervezte meg éves papírfelhasználásának ellensúlyozására. Boczán Viktor vezérigazgató beszédében egy kínai költőt idézett, akinek szavai szerint ha egy év évre előre gondolsz, akkor vess el egy magot, ha tíz évre, akkor pedig ültess egy fát. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében gondot fordítsanak a környezet védelmére, valamint arra, hogy csökkentsék a cég ökológiai lábnyomát.

Horváth Attila gazdasági igazgató elmondta, a Providentnél létrehozták a ProviGreen programot, amely nem csupán egy kezdeményezés, hanem egy elköteleződés a fenntarthatóság és a környezettudatosság irányába.

A Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapítása csak egy példa arra, hogy milyen hatással lehetünk a környezetünkre, ha összefogunk és cselekszünk 

- tette hozzá.

HORVÁTH Attila; DIBUSZ Dénes; BOTKA Endre; VARGA Barnabás
Botka Endre, Varga Barnabás és Dibusz Dénes, valamint Horváth Attila, a Provident Pénzügyi Zrt. pénzügyi igazgatója, a ProviGreen vezetõje és Boczán Viktor, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója (b-j) a Budakeszi Vadasparkban tartott faültetésen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Dibusz Dénes, az Ferencváros csapatkapitánya, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet. A magyar válogatott kapus kifejtette: örülnek annak, hogy ezzel a kis lépéssel hozzájárulnak a jövő generációi számára egy élhetőbb környezetet megteremtéséhez.

Az eseményen részt vett Lipcsei Péter, a Fradi korábbi kitűnő játékosa, a Soroksár jelenlegi vezetőedzője, valamint az FTC U10-es utánpótláscsapatának több labdarúgója.