Vágólapra másolva!
Az olaszok aranylabdás legendája, a 2006-ban világbajnoki címet nyerő Fabio Cannavaro megkapta első vezetőedzői megbízatását az olasz élvonalban.

Fabio Cannavaro a Serie A 17. helyén álló Udinese harmadik edzője lesz az idei a szezonban. Andrea Sottilt októberben váltotta Gabriele Cioffi, utóbbit az után rúgták ki, hogy a négy forduló óta nyeretlen csapat már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a kieső helyen álló Frosinonét.

98556332
Fabio Cannavaro lesz az Udinese edzője
Fotó: AFP

A 2006-ban világbajnok olasz válogatott csapatkapitánya korábban Kínában és a Közel-Keleten edzősködött, majd az előző szezonban a másodosztályból kiesett Beneventót irányította, tavaly februári menesztése óta nem volt állása.

Cannavaro, akinek testvére, Paolo lesz a segítője, csütörtökön az Európa-ligában elődöntős AS Roma elleni mérkőzés folytatásában mutatkozik be. A találkozó a 71. percben Evan Ndicka rosszulléte miatt szakadt félbe április 14-én.

Az Udinese 1995 óta folyamatosan a Serie A-ban szerepel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.