Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy megállapodott a Mezőkövesd kapusával, az olasz Riccardo Piscitellivel, aki nyáron csatlakozik a lila-fehér csapathoz.

Riccardo Piscitelli az AC Milan akadémiáján nevelkedett, és eljutott egészen a Rossoneri U19-es csapatáig. Hazájában volt a Carrarese, a Benevento és a Carpi csapataiban is megfordult, majd a román Dinamo Bukaresthez, onnan pedig portugál Nacionalhoz vezetett útja, mielőtt 2021-ben Magyarországra, a Mezőkövesdhez igazolt. A 30 éves kapus azóta összesen 62 NB I-es mérkőzésen védte a Mezőkövesd hálóját, és ezeken 17 alkalommal nem kapott gólt.

„Riccardo az új éra első igazolása, akit a terveink szerint még többen fognak követni. Bízunk és hiszünk a képességeiben, érkezésével jelentősen bővülnek a vezetőedző lehetőségei" - mondta az új igazolásról Benczédi Balázs, az Újpest FC ügyvezetője.

Riccardo Piscitelli az új újpesti tulajdonosi éra első szerzeménye
Fotó: ujpestfc.hu

Az Újpest Magyarország legnagyobb múltú klubja. A szurkolói egészen elképesztőek, ezt volt alkalmam megtapasztalni az elmúlt majdnem három évben. Emellett egy olyan projektet vázoltak fel nekem, amelyben nagy célok és sok kihívás van, ez pedig számomra is kifejezetten motiváló. 

A tárgyalások során végig azt éreztem, hogy a klub nagyon szeretne engem leigazolni, ez is segítette a döntésemet" - mondta az új tulajdonosi éra első szerzeménye.

Az olasz kapus tavaly az Origónak is adott egy interjút, melyben beszélgettünk vele az olasz kapusokról, az AC Milannál töltött utánpótlás évekről, a légiós életről, és arról is, hogy milyennek látja a magyar bajnokságot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.