Vágólapra másolva!
A címvédő és listavezető Ferencváros Adama Traoré 89. percben szerzett góljával győzte le 1-0-ra otthon a második helyen álló Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi rangadóján. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Bognár György odaszúrt a Fradinak

"A Fradi bármelyik magyar csapatra képes ekkora nyomást gyakorolni. Igazából ma csak védekeztünk, sok foci nem volt bennünk. 

Ferencvárosi TC - Paksi FC, foci,  labdarúgás, FTC-Paks, FTCPaks, 2024.05.07. Groupama Aréna, Traorégólszerző, BognárGyörgy, Paks edző
Bognár György nem volt elégedett a játékvezetéssel 
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Igaz, hogy nem is kaptunk egyenlő feltételeket, a játékvezető sokat tévedett kétes szituációkban és mindig ellenünk. A bírónak úgy kellene segítenie a Fradit a BL-be jutnia, ha nem díjazza a fetrengéseket, mert a Klaksvík és az Olympiakosz ellen sem fogják. Mi nem így jöttünk ide.

 Tudjuk, hogy a Fradi megnyeri a bajnokságot, ehhez gratulálok is nekik. Kovácsot azért kellett lecserélnem a szünetben, mert előbb jogtalan sárga lapot kapott, majd kaphatott volna egy másikat is. A csapat mindent megtett, de a foci hiányzott, így nem lehetünk elégedettek. A realitás az, hogy megérdemelten nyert a Fradi" - mondta az M4Sport kamerája előtt Bognár György, a Paks edzője.

Dibusz és Szappanos is egyetértett, megérdemelten nyert a Fradi

"Izzasztó mérkőzés volt és nem csak az időjárás miatt. Uraltuk a találkozót, sok helyzetünk volt, de Szappanos életben tartotta sokáig a Paks reményeit. A végén sikerült begyötörtünk egy gólt, ennek nagyon örülök, így jó helyzetbe kerültünk. Tettünk egy újabb lépést a bajnoki cím felé. Nagyon fontos meccs volt, főleg, hogy szinte telt ház előtt, felfokozott hangulatban játszhattunk. 

A Paksra alapból is jellemző, hogy agresszív focit játszik, de ma egy kicsit hátrébb húzódott, kellemetlen ellenfél volt

- mondta a Fradi kapusa, Dibusz Dénes a lefújást követően. Hozzátette, nagyon örült neki, hogy a kisfia és a kislánya is a helyszínen volt, előbbi imád bejárni az öltözőbe is, így külön fontos a siker, mert akkor könnyebb "becsempészni" a kapus szerint.

A meccs hőse a vereség ellenére a sérülése után visszatérő Szappanos Péter volt, aki nem számított arra, hogy ekkora nyomást helyez rájuk a Fradi.

"Óriási fölényben játszott a Ferencváros, csak idő kérdése volt, hogy ezzel a játékkal mikor kapunk gólt. Benyomtak minket, rengeteg helyzetet dolgoztak ki. Reálisan kell értékelni, ez nem bajnoki döntő volt, hanem ki-ki meccset játszottunk a Fradival.

 Sajnos a bravúr nem sikerült, a 89. percben kaptunk egy gólt, így a végeredmény ugyanaz, mintha 3-0-ra kaptunk volna ki. Nem foglalkoztam vele, hogy épp a Fradi ellen kellett visszatérnem. Egy kapusnak ugyanúgy kell védenie a Herthában, mint Karakószörcsökön" - mondta Szappanos, aki elárulta, hogy a fia Dibusz Dénes gyerekével jár egy oviba, így jobban örülne, ha hétfőn a felesége vinné el, de majd maximum kisorsolják.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.