Vágólapra másolva!
A Dinamo Zagreb 1-0-ra nyert a Hajduk Split otthonában a labdarúgó Horvát Kupa elődöntőjében, így a fővárosi csapat jutott a fináléba. A hazaiaknál Kleinheisler László kezdőként 64 percet játszott, míg Ivan Perisic 18 év után szerepelt ismét a korábbi együttese színeiben. A találkozó szurkolói rendbontással zárult.

A Horvát Kupa elődöntőjében Sandro Kulenovic 14. percben szerzett gólja döntött, így akárcsak a négy nappal korábbi bajnokin, ezúttal is 1-0-ra győztek a fővárosiak a Hajduk otthonában. A címvédő Hajduk Split ezzel nem jutott be a döntőbe, ahol a bajnokságban listavezető Rijeka lesz a Dinamo Zagreb ellenfele. A spliti együttesben a magyar válogatott Kleinheisler László a kezdőcsapat tagja volt, az első félidő ráadásában sárga lapot kapott, majd a második játékrész közepén lecserélték.

Ivan Perisic visszatért

A télen a Tottenham csapatától kölcsönben érkező Ivan Perisic a 73. percben, elképesztő fogadtatás közepette lépett pályára. A Bayern Münchennel Bajnokok Ligája-győztes, a horvát válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes focista 

sérülés miatt eddig nem kapott lehetőséget a Hajduk Split csapatában, ahol utánpótláskorában futballozott legutóbb, még 2000 és 2006 között.

Botrányba fulladt a Hajduk és a Dinamo rangadója

A találkozó végén a Hajduk Split szurkolói nehezen viselték, hogy néhány napon belül kétszer is kikapott a csapatuk a nagy riválistól. A lefújás után többen is beszaladtak a pályára, egyenesen az ünneplő Dinamo-játékosok felé, akik emiatt rohantak be az öltözőbe. A stadionon kívül is volt dolguk a rendőröknek, a spliti drukkerek ugyanis a város utcáin is randalíroztak. Mind a stadionban, mind azon kívül 

petárdákkal és különféle tárgyakkal dobálták a rendőröket a Hajduk fanatikusai, 

ám a hatóságoknak végül sikerült rendet teremteni, részben vízágyú és könnygáz segítségével.

Kapcsolódó cikkek