Vágólapra másolva!
Az ír labdarúgás egyik kiemelkedő alakja, Damien Duff cseppet sem fogta vissza magát, és élő adásban ment neki az egyik játékosának, miután csapata, az ír első osztályban listavezető Shelbourne gól nélküli döntetlent játszott a Shamrock Rovers elleni rangadón.

A 100-szoros ír válogatott Damien Duff közel húsz éven át játszott a legmagasabb szinten, Angliában többek között a Blackburnben, a Newcastle Unitedben és a Fulhamben is játszott, de pályafutása legsikeresebb időszakát a Chelsea-nél töltötte. A londoniakkal 2005-ben és 2006-ban is bajnoki címet ünnepelhetett, valamint egyszer a ligakupát és egyszer az angol Szuperkupát is elhódította. Profi pályafutását 2015-ben fejezte be Shamrock Rovers játékosaként. Edzői pályafutását éppen a Shamrocknál kezdte, ahol az ificsapat trénere volt, majd később a Celticnél és az ír válogatottnál is dolgozott másodedzőként, mielőtt 2021-ben megkapta első vezetőedzői megbízatását a Shelbourne-nél.

Duff kiborult a rangadó után, saját játékosát szidta
Kép: AFP

A 45 éves szakemberrel először hetedik, majd tavaly már negyedik lett a csapat. Idén pedig 12 forduló után pedig úgy vezeti az ír bajnokságot, hogy mindössze kétszer kapott ki. Duff csapata hétfőn éppen a második Shamrock Rovers csapatát fogadta, de az utolsó 15 percet kénytelen volt emberhátrányban befejezni, miután a csereként beállt Shane Farrell mindössze 12 perc alatt összeszedett két sárga lapot, így kiállította a játékvezető.

Saját játékosát szidta a Chelsea legendája

Duff a lefújás után cseppet sem volt elnéző a 23 éves játékossal, aki elmondása szerint sem a pályán, sem azon kívül nem teljesít rendesen. A Chelsea korábbi futballistája ráadásul azt állította, hogy közel egy évtizeddel a visszavonulása után is képes lenne bármikor úgy játszani, mint Farrell.

"Mindig őszinte vagyok a magánéletben és a nyilvánosság előtt is. Shane tudja jól, hogy mindenkit cserben hagyott. Régebben csak nevettem az étrendjén, az első évben nagyon odafigyelt rá mit eszik, szinte csak csirkefilén élt. Ez az időszak azonban már elmúlt. Általában meglátszik a pályán az, hogyan éli valaki az életét a pályán kívül, és ez most is meglátszott. 

Értem, hogy ő a szurkolók kedvence, de nem érdemelte meg, hogy játsszon. Egy cseppet sem. Néha mutat valamit, de az nagyon kevés. Negyvenöt éves vagyok, alig bírok járni, de így bármikor tudnék játszani még most is, ahogyan ő.

 Visszanéztem a két szabálytalanságot, két borzasztó hibáról van szó. Nem éli jól az életét, nem edz megfelelően, így hiába van egy méterre az ellenfelétől, elkésik a szerelésnél. Számomra ez nem agysebészet. Ahogy korábban is megmondtam neki, nem fogja többet tönkretenni a játékosok estéjét" – mondta dühösen az írek legendája.