Vágólapra másolva!
A Barcelona elnöke, Joan Laporta szerint újra kellene játszani a vasárnapi, Real Madrid elleni el Clásicót, amennyiben kiderül, hogy a videobíró hibázott, amikor nem adta meg Lamine Yamal gólját.

A katalánok 3-2-re kikaptak a Bernabéuben rendezett meccsen, de azóta is sok szó esik arról a helyzetről, amikor Yamal lövését kiütötte a madridiak kapusa, Andrij Lunin, ugyanis a La Ligában nincs gólvonal-technológia, a visszajátszásokból pedig nem derült ki egyértelműen, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon.

Sehogy sem átszódott, hol ért bele a labdába Andrij Lunin
Fotó: Thomas COEX / AFP

A játékvezetők végül nem ítélték gólnak az esetet 1-1-es állánál, a Barcelona pedig 3-2-re kikapott, miután Jude Bellingham a hosszabbításban betalált, így pedig már 11 pont a különbség a Real javára.

„Több vitatható ítélet született a meccsen, de mind közül egy van, ami kritikus, és megváltoztathatta volna a meccs kimenetelét. Lamine Yamal fantomgóljára gondolok. A klub szeretné tudni, pontosan mi történt, ezért azonnal kikérjük az esetről készült képi és hangfelvételeket. Miután a dokumentumokat elemeztük, a klub megbizonyosodhat, hogy hibázott-e valaki, és ha igen, akkor mindent megteszünk azért, hogy ezt visszafordítsuk, minden jogi eszközt is bevetünk. Ha kiderül, hogy szabályos volt a gól, akkor kérvényezni fogjuk, hogy újrajátsszuk a meccset, amin már voltak ilyen esetek Európában” – olvasható Laporta közleményében.

A Barcelona edzője, Xavi is hevesen kritizálta a játékvezetőt.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.