Vágólapra másolva!
Unai Emery, a Premier League-ben szereplő Aston Villa edzője 2027 nyaráig meghosszabbította szerződését a birminghami csapattal.

Az 52 éves edző 2022 októberében váltotta a kispadon Steven Gerrardot, akinek a vezetésével az Aston Villa akkor pontra volt a kiesőzónától. A baszk szakember a kinevezése után csodát tett a birminghami csapattal, amely végül beért az Európa Konferencia-liga szereplést érő hetedik helyre. 

Emery az idei szezonban is remekül teljesít az Aston Villával. Csapata 34 mérkőzést követően a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyen áll a Premier League-ben, a Konferencia-ligában pedig elődöntőt játszik a görög Olimpiakosz ellen. 

A Villa szurkolóival, a klub tulajdonosaival, a vezetőséggel és ezzel a nagyszerű játékoscsoporttal, amelyre büszkék vagyunk.

A szakmai stábbal osztjuk a tulajdonosok elképzeléseit. A környezet rendkívül támogató, és megfelelő struktúránk van ahhoz, hogy fejlesszük ezt a klubot. Az ambíció már most is a mottója ennek a projektnek, és mindig is annak kell lennie

 – mondta Unai Emery, akinek a vezetésével 1996 után nyerhet ismét trófeát az Aston Villa. 

Unai Emery elképesztő munkát végez az Aston Villánál
Fotó: AFP

„Izgatottak vagyunk, mert most egy sportági projektet építünk Unai Emery köré, hogy támogassuk őt azzal a céllal, hogy az Aston Villa visszatérjen történelmi nagyságának szintjére” – mondta a szerződés aláírása után, Naszef Szavirisz, az Aston Villa elnöke. 

A birminghami csapat 28 évvel ezelőtt megnyerte az angol Ligakupát, most azonban nemzetközi trófea megnyerésére van a legnagyobb esélye, erre pedig Unai Emery neve nyújtja a garanciát.

A baszk szakembernek elképesztő statisztikája van az európai kupaporondon. Emery 2014 és 2016 között sorozatban háromszor nyerte meg az Európa-ligát a Sevilla csapatával, majd 2021-ben negyedszerre is behúzta a trófeát, akkor a Villarreal edzőjeként. Ráadásul nem sokon múlt csapatával Bajnokok Ligája-döntőt játsszon, hiszen a Sárga Tengeralattjáróval 2022 tavaszán búcsúztatta a Bayern München a BL-negyeddöntőben, de aztán az elődöntőben búcsúzni kényszerült a Liverpool elleni párharcban. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.