Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzője, Marco Rose a nyáron akar egyeztetni a jövőjéről a klubvezetéssel.

"Számomra fontos, hogy beszéljünk róla, milyen terveink vannak, hova akarunk eljutni, hogy fog kinézni a keret. Nagy lesz a jövés-menés vagy együtt marad a csapat?" - mondta a 47 éves német tréner a Sky tv-csatornán az MTI beszámolója szerint.

1. FC Heidenheim - RB Leipzig, Marco Rose
Marco Rose beszélni akar a jövőjéről 
Fotó:Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A lipcsei edzők közül Rose rendelkezik a legjobb teljesítménymutatóval a Bundesligában.

"Ha nem ezt mutatná a statisztika, talán már nem lennék itt. Ez a labdarúgás része, de egy vezetőedző munkája ennél többről szól" - nyilatkozott Rose, aki 2022 szeptembere óta irányítja a Leipziget.

Marco Rose a Mainz második csapatánál kezdte az edzői pályafutását, majd a Lokomotive Lipcse trénere lett, mielőtt a Red Bull Salzburghoz került . Az UEFA Ifjúsági Liga megnyerése után 2017-ben az első csapat menedzsere lett, mindkét szezonjában megnyerte az osztrák Bundesligát,  2019-ben pedig elhódította az Osztrák Kupát is. Ezt követően a német Bundesligában a Borussia Mönchengladbachnál kapott munkát, majd a Borussia Dortmund érintésével került az RB Leipzig együtteséhez , ahol 2023-ban megnyerte a Német Kupát.

Érdekesség, hogy a kupasiker után, július 28-án hosszabbította meg a szerződését az edző 2025 nyaráig, így papíron még több mint egy év hátra van a kontraktusából. Ennek ellenére a nyáron akar egyeztetni a jövőjéről a klubvezetéssel, ennek pedig a már fentebb említett oka az, hogy szeretne nagy célokért küzdeni a jövőben.

Amennyiben erre nem kap garanciát Rose, akkor könnyen lehet, hogy már a szerződése lejárta előtt, idén nyáron távozik a Willi Orbánt és Gulácsi Pétert foglalkoztató klubtól. Az edző mellett egyébként hetek óta téma a magyar válogatott kapus jövője is, akire nagy valószínűséggel jövőre már nem első számú kapusként számolnak Lipcsében.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.