Vágólapra másolva!
Kedd este a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kisvárda drámai hajrában 3-2-re legyőzte az MTK csapatát, ezzel Feczkó Tamás csapata bejutott a legjobb négy közé.

A bajnokságban egyre inkább biztosan kieső Kisvárda az MTK-t fogadta a kupában. A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, hogy Feczkó Tamás együttese miként fog hozzáállni a kupameccshez. Erre már az első percekben választ adott a Kisvárda, ugyanis viszonylag hamar, már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést egy szöglet után: tökéletesen érkezett a beadásra Aleksandar Jovecic, akiről teljesen elfeledkeztek a védők, így zavartalanul fejelhetett a kapuba. A bosnyák játékos pályafutása során a második MK-gólját szerezte.

Kisvárda FC
Az első félidőben meglepte a Kisvárda az MTK-t
Fotó: Kisvárda FC

Szinte rögtön egyenlíthetett volna az MTK, de Kovács hat méterről a felső lécre fejelte Hej Viktor beadását. A 21. percben aztán komoly helyezkedési hiba előzte meg a Kisvárda második gólját, ami után Milos Szpaszics lőtt a jobb alsó sarokba. 

A szerb támadó a szünet előtt gyönyörűen emelt a kapu közepébe nagyjából 17 méterről, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Az első félidő hosszabbításában az MTK is közel járt a szépítéshez, előbb Antonov távoli átlövését védte Petkovics, majd Németh Krisztián lőtt közelről a rövid alsóba, ám kezezés miatt érvénytelenítették a gólt a hajrában, így nehéz helyzetből várta a folytatást a fővárosi együttes.

Bombagól sem volt elég az MTK-nak

A fordulás után egyre kevesebb kockázatot vállalt a Kisvárda, leginkább mezőnyharc folyt a pályán. Aztán az 59. percben Bognár István lőtt éles szögből bombagólt, ezzel szépített az MTK. 

A gól visszahozta az MTK reményeit, ennek megfelelően a folytatásban Horváth Dávid együttese mindent megtett az újabb gólért, és a 87. percben a korábbi kisvárdai játékos, Hej Viktor révén össze is jött az egyenlítést. Azonban még a rendes játékidő tartogatott egy újabb csavart, ugyanis amikor már úgy tűnt, hogy jön a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, akkor a 90. percben Jovecic egy előrevágott labdát mesterien fejelt a kapuba, ezzel ismét megszerezve a vezetést a Kisvárdának.

Az utolsó percekre elszabadultak az indulatok a pályán, Branimir Cipetic és Kovács Patrik dulakodása után kisebb tömegjelenet alakult ki, ami miatt az említett két játékos, és Feczkó Tamás is sárga lapot kapott. A Kisvárda így kisebb meglepetésre bejutott az elődöntőbe, története során másodszor.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Kisvárda Master Good-MTK Budapest 3-2 (2-0)
Kisvárda, v: Bogár
gólszerzők: Jovicic (8., 90.), Spasic (21.), illetve Bognár (59.), Hej (87.)
sárga lap: Makowski (23.), Cipetic (95.), illetve Kovács M. (95.)