Vágólapra másolva!
Hihetetlen történet végére kezd érni a brazil Fabio Aurelio, aki a liverpooli legendák jótékonysági meccsére tért vissza Angliába, de kórházba került a sörmeccs után.

A Liverpool korábbi balhátvédje, az Ajax-legendák elleni meccsen sérült meg, amikor a hollandok második góljának szerzőjét, Kiki Musampát próbálta megállítani a 4-2-re megnyert meccsen.

A Gremio volt Fabio Aurelio utolsó csapata
Fotó: AGIF via AFP

„Próbáltam blokkolni, de a lövés után, amikor tovább lendült a lába, térddel eltalált. Az ember nem számol ilyesmivel egy ilyen meccsen, de 60 ezer ember előtt mindenkit átjár a harci szellem. A meccs után nem tudtam hazarepülni, mert kórházba kerültem, eltört pár bordám és a tüdőm is megsérült. Az orvosok azt mondták, három hétig kórházban kell maradnom, de végül szerencsére sokkal rövidebb idő alatt helyreállt a tüdőm, a bordák meg majd összeforrnak” – mondta a brazil a The Athleticnek.

Fabio Aurelio ma már Brazíliában él, sógorával, a korábbi Betis-játékossal, Eduval dolgozik játékosügynökként, nagyjából 35 focistát képviselnek. Játékosként a 2000-es olimpia után került át Európába, a Valencia játékosa lett. Itt bajnoki címet és UEFA-kupát is nyert Rafa Benitezzel, majd a spanyol tréner után ő is a Liverpoolhoz került, végül Brazíliában, a Gremio csapatában fejezte be a pályafutását..