Vágólapra másolva!
Jurriën Timber, az Arsenal holland válogatott focistája az augusztusban elszenvedett elülső keresztszalag-szakadása után nyolc hónap kényszerpihenőt követően tért vissza az észak-londoni csapatba, méghozzá nem is akárhogyan. A 22 éves védőnek nyolc perc is elég volt ahhoz, hogy berúgja pályafutása legnagyobb gólját.

Augusztusban még úgy volt, hogy a holland válogatott játékos akár a teljes szezont is kihagyhatja, azonban Timber a téli szünetben már újra az Arsenal első csapatával edzett a dubaji edzőtáborban, így könnyen lehet, hogy a bajnoki hajrára Mikel Arteta rendelkezésére állhat majd. 

„Nagyon jól halad, már a többiekkel edz. Közel áll ahhoz, hogy visszatérjen. 

Már csak az utolsó lépés hiányzik, ugyanis régóta nem játszott, ezért ki kell derítenünk, hogy szüksége van-e egy meccsre az U21-esek között vagy akár kettőre? Meglátjuk, hogy alakul. Ez az utolsó lépcsőfok trükkös, ugyanis van amikor eltart egy ideig. 

Remélhetőleg visszatérhet, amilyen gyorsan csak lehet” – mondta április elején Arteta, aki hétfőn este vette be először Timbert az Arsenal U21-es csapatának Blackburn Rovers elleni bajnokiján. 

Timbernek nem kellett sok ahhoz, hogy megmutassa, teljesen felépült. A holland válogatott játékos a találkozó nyolcadik percében kapott egy átadást a bal oldalon, befelé húzott, majd 16 méterről gyönyörű gólt tekert a bal felső sarokba. 

Az Arsenal tavaly nyáron 40 millió eurót fizetett az Ajaxnak a középső védőként és jobbhátvédként is bevethető Timberért. A 22 éves játékos remekül kezdte a szezont, kezdőként lépett pályára a Manchester City elleni megnyert Szuperkupa-meccsen, majd a Premier League nyitófordulójában, a Nottingham Forest elleni találkozón is ott volt a pályán. Utóbbi mérkőzésen azonban az 50. percben le kellett cserélni miután elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.