Vágólapra másolva!
Kórházban kezelik a korábbi argentin válogatott focistát, Carlos Tévezt, akit mellkasi fájdalmak miatt kellett orvoshoz vinni. Carlos Tévezt kedden vitték kórházba Buenos Airesben, ahol egyelőre bent kell maradnia, amíg elvégzik a szükséges vizsgálatokat.

A 40 éves argentin korábban az angol Premier League-ben focizott a Manchester United, a Manchester City és a West Ham United csapataiban, de focizott a Juventusban, Kínában és Boca Juniorsban is. Tévez ma már edzőként irányítja az argentin élvonalban szereplő Independiente csapatát. Az Independiente a közösségi oldalain tudatta, hogy a Trinidad kórházban végzett tesztek elégedettségre adnak okot, de Tévez egyelőre elővigyázatosságból nem térhet még haza.

Carlos Tévez, az Independinete edzője a River Plate elleni meccsen
Fotó: JUAN MABROMATA / AFP

Tévez pályafutása során 76-szor volt argentin válogatott, 2004 és 2015 között volt a nemzeti válogatott játékosa, 2023 augusztusában lett az Independiente edzője. Korábban volt rövid ideig a Rosario Central edzője is, miután 2022 nyarán jelentette be a visszavonulását, miután harmadik időszakát töltötte a Boca Juniors csapatánál.

Tévez 201 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben 2006 és 2013 között, ezeken a meccseken 84 gólt szerzett. Kétszer a Manchester United, egyszer a Manchester City csapatával lett bajnok, előbbivel a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Olaszországban a Juventusszal kétszer nyerte meg a bajnokságot, a 2004-es athéni olimpián aranyérmet nyert az argentin válogatott tagjaként.

Tévez családi háttere korántsem volt ideális, ugyanis az apját egy kocsmai lövöldözésben megölték, mielőtt ő megszületett volna, anyja pedig masszív alkoholista volt. Később a 10 hónapos gyereket véletlenül forró vízzel leöntötték, harmadfokú égési sérülései lettek, kórházban kellett ápolni, kérdés volt, megmarad-e. A sportoló arcán, mellkasán azóta is látszanak a hegek, nem akart plasztikai műtétet. Tévez nagy szerencséjére nem az alkoholista anyja nevelte, hanem annak testvére, akinek rendes férje volt, három kis (mostoha)testvér mellett nőtt fel. Carlos két, vér szerinti testvére, akit anyjuk nevelt, a bűn útjára lépett, az egyiket csak tiltott fegyverviselés miatt tartóztatták le, a másik viszont 16 évet kapott rablásért.