Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő ETO FC Győr a hivatalos honlapján tudatta, hogy mindössze nyolc lejátszott mérkőzés után kirúgta a csapat vezetőedzőjét, a február végén kinevezett Kuznyecov Szergejt.

Az ETO jól kezdte a szezont, négy győzelemmel rajtolt, majd az 5. fordulóban a Nyíregyháza vette el a veretlenségét, amely később a bajnokságban is megelőzte. A győriek az őszi szezonban csupán háromszor kaptak ki, bár a Vasas elleni hatgólos megalázó vereség már előre vetítette, hogy tavasszal lehetnek változások. Február elején aztán Győr kikapott az kiesés elől menekülő BVSC otthonában, két héttel később pedig a Kozármisleny vendégeként szenvedett vereséget, ez után bontottak szerződést a spanyol Antonio Munoz vezetőedzővel.

Az ETO ekkor 21 forduló után nyolc pont hátránnyal második volt a Nyíregyháza mögött az NB II-ben, a csapat élére pedig azt a Kuznyecov Szergejt nevezték ki, aki az előző szezonban a Diósgyőrt juttatta fel az NB I-be. 

Kuznyecov Szergejt a tavaszi NB I-es szezon kezdete előtt rúgta ki a Diósgyőr
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kuznyecov az első győri meccsén azonnal rangadót veszített a Nyíregyháza ellen, majd egy Tiszakécske elleni győzelmet követően csapata a Honvédtól is kikapott hazai pályán. Ekkor úgy tűnt, az ukrán tréner kinevezése korántsem biztos, hogy jó ötlet volt.

Az ukrán edző kirúgásához minden bizonnyal a hétfő esti Szeged elleni rangadó elvesztése kellett. A forduló előtt a második Vasas három ponttal előzte meg a harmadik Győrt, azonban az angyalföldi csapat elveszítette a Nyíregyháza elleni rangadót, így az ETO egy esetleges Szeged elleni győzelemmel beérhette volna a fővárosi csapatot. 

Azonban a kilátástalan játékkal 1-0-s vereséget szenvedett, a találkozó alatt pedig a csapat szurkolói többször is a "k*rva gyenge" rigmust skandálták, amit a találkozó végén már megtoldották a "mi a f*sz van" rigmus éneklésével is. 

A vereség azt jelentette, hogy Győr nem tudta visszaelőzni a második Vasast, ráadásul a győzelmének köszönhetően a Szeged is megérkezett a feljutásért vívott harcba, Kuznyecov Szergejnek pedig mennie kellett. 

A győri klub a honlapján megjelent közleményben azt írják, hogy a vezetőedzővel együtt távozik Dmytro Parkhomenko asszisztens edző és Petar Milcanovic erőnléti edző is. Hangsúlyozzák viszont, hogy Lipták Zoltán asszisztensedző, Sebők Zsolt kapusedző, Márkus Gábor videóelemző és Kertész Áron erőnléti edző azonban jövőben is a szakmai stáb tagja marad.