Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország
Vágólapra másolva!
Életének 71. évében, váratlanul meghalt a DVTK kupagyőztes futballistája, Feledi László.

Feledi László Sajószentpéteren született 1953. október 4-én. Középiskolába Abaújszántón járt, ahol felfigyeltek a tehetségére, és leigazolták, 17 évesen már a felnőttek között játszott. Ezt követően Edelénybe került, ahonnan 22 éves korában igazolt Diósgyőrbe, és két éven keresztül erősítette Szabó Géza éppen összeálló diósgyőri aranycsapatát. Az első idényben 15, a másodikban 11 bajnokin lépett pályára.

A korábbi kiváló középpályás tagja volt az 1976/1977-es idényben Magyar Népköztársasági Kupa győztes csapatnak, a selejtezőben és a második csoportkörben rendszeresen játszott, a négyes döntőben (ebben az évben körmérkőzés döntött a kupa sorsáról) pedig az Újpesti Dózsa ellen 4-1-re megnyert meccsen kapott játéklehetőséget.

Ezt követően Kazincbarcikán (KVSE, NB II.), majd Debrecenben (DMVSC, NB II.) játszott, az 1982/1983-as idényre viszont visszatért Diósgyőrbe, és alapemberként 28 élvonalbeli bajnokin szerepelt. Később játszott még a Veszprémben (Bakony Vegyész, NB II.), Ózdon (Ózdi Kohász, NB II.) és Tiszaújvárosban (akkori nevén: Leninváros, Olefin SC; Területi bajnokság) is, majd nevelőegyesületében Abaújszántón vezetett le. Végül 1998-ban, nem sokkal 45. születésnapja előtt vonult vissza a labdarúgástól.

A DVTK honlapjának beszámolója szerint Feledit vasárnap, kerti munka közben érte a váratlan halál Ongán, temetéséről később intézkednek. Emlékére adózva a hétvégi Diósgyőr-Debrecen bajnoki mérkőzésen gyászszünettel kezdődik majd.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről