Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az Ajax élénken érdeklődik Xavi iránt, aki várhatóan a szezon végén távozik a Barcelona kispadjáról.

Xavit akarja az Ajax

Az Ajaxot jelenleg irányító John van't Schip a közelmúltban bejelentette, hogy június 30-án távozik a csapattól. Az amszterdami klubnak több jelöltje is a vezetőedzői posztra, a spanyol Dario SPORT újságírója, Toni Juanmartí arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az Ajax első sorban a Barcelonától távozó Xavi Hernándezt szeretné kinevezni a nyáron. 

Mi lesz Xavival a Barcelona után?

A spanyol tréner 2021 novemberében Ronald Koemant váltotta a Barcelona kispadján, azóta egy spanyol bajnoki címet és egy spanyol szuperkupát nyert a katalán csapattal. Az idei szezonban azonban Xavi rengeteg kritikát kapott és sokszor volt nyomás alatt, aminek következtében januárban, a Villarreal elleni vereség után bejelentette, hogy távozik a szezon végén. A katalán sztárcsapat azóta viszont formába lendült és nem talált legyőzőre, már 11 meccs óta veretlen, és a Bajnokok Ligájában is bejutott a legjobb nyolc közé

Atletico Madrid v Barcelona - La Liga, Xavi
Továbbra is bizonytalan Xavi jövője
Fotó: Anadolu via AFP

Az Ajax ősszel története legrosszabb szezonkezdetét produkálta, kieső helyen is állt, mostanra viszont átvészelte a rémálomszerű szezonkezdetet és már az ötödik helyen áll a holland élvonalban. A dobogó gyakorlatilag elérhetetlenné vált, így az elmúlt 25 évet tekintve a legrosszabb bajnoki helyezése felé tartó klubnál már javában a következő szezonra fókuszálnak. 

Xavi hollandiai szerepvállalása elsőre furcsának tűnhet, ugyanakkor az Ajaxot és a Barcelonát összeköti a legendás Johan Cruyff, akihez a mai futballban leginkább Xavi hasonlítható az edzők között – írja a Sport. A spanyol edző rendszeresen ad lehetőséget fiatal tehetségeknek, márpedig az Ajaxról köztudott, hogy a világ egyik legjobb akadémiájával rendelkezik. 

Ajax
Nyáron biztosan új edzője lesz a holland bajnokságban szenvedő Ajaxnak
Fotó: AFP

Az Ajaxnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, hiszen a Barcelona elnöke, Joan Laporta nem rég azt mondta, van esély Xavi maradására, Rafa Yuste alelnök is leszögezte, hogy azért dolgoznak, hogy Xavi meggondolja magát, mivel a vezetőség és a szurkolók is elégedettek az utóbbi időben elért eredményekkel.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.