Vágólapra másolva!
Alighanem a világ egyik, ha nem a legrosszabb állapotban lévő futballpályáját Dél-Amerika harmadik legnagyobb országában, Peruban kell keresni. A közösségi médiában megjelent egy videó a Tupac Amaru stadion gyepszőnyegéről, ami inkább hasonlít egy dzsungelhez, mint sem futballpályához.

Két perui csapat, az FC Cebollitas és az Empresa Comunal de Macari a Sicuaniban található Tupac Amaru stadionban lépett pályára egy barátságos meccsen. A pálya állapota miatt azonban inkább kabaréba illő volt, amit a játékosok csináltak, ugyanis úgy benőtte a gaz a pályát, hogy helyenként derékig érő "fűben" kellett játszaniuk, ami komoly gondot okozott, ugyanis a hatalmasra nőtt sűrű fűcsomókban folyamatosan elakadt a labda, emellett a játékosoknak azzal is meg kellett küzdeniük, hogy megtartsák az egyensúlyukat.

Bár az esetről videófelvétel is készült, ennek ellenére sok szurkoló nem akart hinni a szemének, és megkérdőjelezte, hogyan lehetséges ilyen körülmények között lejátszani egy futballmeccset.

Ha az orvosi stábnak hordágyat kellene bevinnie egy sérülthöz, eltévedne ebben az erdőben!

 - írta az egyik hozzászóló a közösségi médiában.

Ugyan a pontos végeredmény nem ismert, mindenesetre az dicséretes, hogy a pálya borzalmas állapota sem akadályozta meg a csapatokat abban, hogy lejátsszák a meccset.