Vágólapra másolva!
A skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Glasgow Rangers 32 éves jobbhátvédje, James Tavernier egyetlen alkalommal sem lépett pályára az angol válogatottban, szombaton mégis olyan bravúrt ért el, aminek köszönhetően a brit sportsajtó középpontjába került.

A Rangers a skót bajnokság 31. fordulójában 3-1-re legyőzte a Hiberniant, a találkozó pedig nem csupán egy nevetséges szabadrúgásról marad emlékezetes. A meccs elején a glasgow-iak játékosa, James Tavernier kihagyott egy tizenegyest, néhány percre rá viszont megszerezte a találkozó első gólját, ami történelmi volt a brit labdarúgásban.

A Rangers csapatához 2015-ben igazolt, 2020 óta csapatkapitányi posztot betöltő James Tavernier-nek ugyanis ez volt a 131. (a skót klubnál a 123.) találata profi pályafutása során, amellyel 

minden idők legeredményesebb hátvédjévé vált Nagy-Britanniában. 

Az eddigi rekordot Tavernier Graham Alexanderrel együtt tartotta, 130 góllal. A 32 éves focista boldogan értékelt a meccs után, és elárulta, hogy nem hitte volna, hogy egyszer ő lesz a rekorder, de ezután igyekszik minél tovább növelni ezt a számot.

Öt védő még Tavernier-nél is eredményesebb volt

A világfutball védőinek örökranglistáján James Tavernier ezzel 

egyedül áll a hatodik helyen, Ronald Koeman, Daniel Passarella, Fernando Hierro, Laurent Blanc és Sergio Ramos mögött. 

Tavernier rengeteg góljához szükség volt arra, hogy – akárcsak Alexander – ő legyen a csapata első számú pontrúgója, hiszen a 131 szerzett gólból 65 tizenegyesből, 20 pedig szabadrúgásból született.

Kapcsolódó cikkek