Vágólapra másolva!
Mint ismert, az angol női labdarúgó Ligakupa vasárnapi döntőjében az Arsenal és a Chelsea csapott össze egymással. A rendes játékidő 0-0-val zárult, annak hajrájában pedig a 72-szeres norvég válogatott Frida Maanum váratlanul összeesett a pályán, és orvosi ellátásra szorult. Most az édesanyja, Liz-Heidi Leonhardsen mesélt a történtekről.
Frida Maanum
Frida Maanum és az édesanyja is nehéz pillanatokat élt át
Fotó: Frida Maanum 

A rendes játékidő hosszabbításában Frida Maanum váratlanul összeesett a pályán, a játékvezető először észre sem vette az esetet, ami nem a labda környékén történt. 

Elsőként Maanum csapattársa, Katie McCabe szaladt oda a középpályáshoz, majd egyre többen, végül az orvosi stáb is a segítségére sietett. Több mint negyed órán át ápolták a focistát, majd hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán levitték a pályáról, 

mielőtt a csapatok elkezdték a hosszabbítást.

Az Arsenal nem sokkal később a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy Maanum eszméleténél van, beszél és állapota stabil.

Nehéz pillanatokat élt át az Arsenal-sztár édesanyja

Arsenal-sztár édesanyja azt mondta, beszélt a lányával, a félelmetes pillanatokat pedig élőben nézte a norvég tévében.

Nagyon aggasztó volt, de most beszéltem vele, és jól van, köszönöm a kérdését.

 Az Arsenal orvosi csapata megfelelően gondoskodott róla, és most minden szükséges vizsgálaton átesik. Kapcsolatban vagyok vele, de egyelőre nem tervezem, hogy Londonba utazzam" - mondta Frida Maanum édesnanyja, Liz-Heidi Leonhardsen a MailOnline-nak.

Korábban Leonhardsen így beszélt a norvég médiának az eseteről:

„Rémálom volt úgy követni az egészet a tévében, hogy nem tudta, mi történik. Szerencsére viszonylag gyors tájékoztatást kaptam egy barátjától, aki a meccsen volt."

A játékos a következő napokban minden szükséges orvosi vizsgálaton átesik majd, utána dönthetnek arról, hogy milyen jövő várhat rá a futballpályán. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.