Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában rendezett Salernitana-Fiorentina (0-2) mérkőzés kezdete előtt hatalmas balhé volt. A hazai drukkerek ugyanis megpróbálták áttőrni a rendőrök sorfalát, hogy össze tudjanak csapni a lilák fanatikusaival.

A Sky Sport Italia beszámolója szerint a salenói szurkolók mindent megtettek, hogy a Fiorentina drukkerei közelébe jussanak, ennek érdekében összecsaptak a rendőrökkel. 

US Salernitana v ACF Fiorentina - Serie A TIM
Három rendőr kórházba került 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Ciro De Luca/NurPhoto

A rendfenntartók visszaverték a támadást, könnygázt is bevetettek. A hírek szerint szerint tíz rendőr sérült meg, hárman pedig kórházba kerültek.

A salernói szurkolók összecsaptak a rendőrökkel

Az olasz lap beszámolója szerint a problémák akkor kezdődtek, amikor 

a lilák szurkolóinak a busza megérkezett a stadion közelébe. Ekkor a salernói fanatikusok egy csoportja megpróbálta "feltörni" a rendőrségi kordont.

 A rendőrök feltartóztatták a vendégeket, majd visszaszorították a támadókat, hogy elkerüljék a táborok érintkezését.

Körülbelül 20 percig tartott a balhé, a rendőröknek 

könnygázt is be kellett vetniük, hogy feloszlassák az összecsapások elkövetőit, akik tárgyakat, tűzijátékokat dobáltak a rendfenntatókra.

Nem újkeletű a két tábor rivalizálása

A Salernitana és a Fiorentina közötti rivalizálás 1998 novemberéig nyúlik vissza, amikor a Fiorentina-Grasshopperst UEFA-kupa-meccset az Arechi stadionban játszották, hogy a salernói árvíz után pénzt szerezzenek a helyreállítási költségkere. 

A meccs közben a Salernitana szurkolói futsbombát dobtak a pályára, eltalálva a bíró asszisztensét. A botrányt az UEFA a hivatalosan a "házigazda" Fiorentina vereségével büntette. 

Ettől kezdve romlott meg a kapcsolat, és gyakran vannak összetűzéek a Salernitana és a Fiorentina rajongói között.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.