Vágólapra másolva!
Sorsfordító döntés előtt áll a magyar válogatott Dárdai Márton. A játékos egy kemény választáson már túl van, de egy még Dárdai Pál fia előtt áll. Marad a Herthában vagy ő is továbblép, mint az öccse?

Korábbi válogatott futballistánk és szövetségi kapitányunk, Dárdai Pál középső fia – öccseihez hasonlóan – végigjárta a német korosztályos válogatottakat, de januárban bejelentette: szívügye, hogy felnőttként a magyar nemzeti tizenegyben játsszon. 

DÁRDAI Márton; KABAK, Ozan
Dárdai Márton is elhagyhatja a Herthát
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Márciusban már ki is próbálta Marco Rossi szövetségi kapitány, és a 22 éves védő megragadhat a nyári Európa-bajnokságra készülő válogatottunkban. Aztán az éppen Németországban esedékes kontinenstorna után egy újabb nehéz döntés vár rá - írja a Metropol.

A Kicker információja szerint gyanis 

Dárdai Márton az Eb után dönt arról, hogy meghosszabbítja-e a jövő nyárig szóló berlini szerződését, vagy öccse, Bence (Wolfsburg) után ő is elhagyja a másodosztályban ragadt Herthát. A védőt két-három éve, a berobbanása után több erős Bundesliga-csapattal is hírbe hozták – Lipcsétől a Dortmundig –, újabban pedig többek között az Augsburg csábítja.

A német sportsajtó kommentárjai kiemelik: noha a tavalyi kiesése táján csődközelbe is került Hertha gazdálkodása kezd egyenesbe jönni és évek óta először nyereséges, 

a fővárosi klubnak nagyon jól jönne az érte remélt 2 millió euró (mintegy 800 millió forint). Sőt az sem mellékes szempont, hogy a kiadásait szorgalmasan karcsúsító berlinieknél ma már Dárdai Márton az egyik legjobban fizetett focista. 

Úgy hírlik, hogy már télen is csak azon bukott el az augsburgi átigazolása, hogy dugába dőlt a helyére kiszemelt játékos Herthába szerződése.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.