Vágólapra másolva!
Eljárás folyik két Premier League-játékos ellen, akiket szexuális erőszak miatt vettek őrizetbe.

A Sun beszámolója alapján szexuális erőszak gyanújával vettek őrizetbe két Premier League-ben szereplő focistát, akiket a klubjuk is felfüggesztett. Az újság sem a klubot, sem a játékosokat nem nevezi meg, de a hír szerint két 19 éves játékosról van szó. A két játékost hétvégén vették őrizetbe, miután a feltételezett áldozat jelentkezett a rendőrségen. A rendőrök ezt követően jelentek meg a csapat stadionjánál, ahonnan az egyiküket a rendőrségre vitték és őrizetbe vették testi erőszak és nemi erőszakra való felbujtás miatt. A játékos őrizetben töltötte az éjszakát, majd másnap hallgatták ki.

Football: Premier League - day 35: Fulham v Burnley
Azt egyelőre nem tudni, kik az érintettek
Fotó: Catherine Ivill / POOL / AFP

A csapattársát a következő napon vitték el a rendőrök, majd nemi erőszak gyanújával őrizetbe vették. A rendőrség közlése szerint kedden elengedték a két focistát óvadék ellenében, miután mindkettőt kihallgatták.

A feltételezett erőszakot péntek este követte el a két tinédzser, az áldozat órákkal később jelentkezett a rendőrségen, ahol feljelentést tett. A rendőrség szerint az egyik 19 éves tettest testi sértés és nemi erőszakra való felbujtás miatt vették őrizetbe, másikukat nemi erőszak miatt. A klub korábban úgy döntött, hogy az ügy lezártáig nem ad ki semmilyen közlemény, de a két játékost felfüggesztették.

Korábban több súlyos botrány is kirobbant Angliában, így korábban botrányba keveredett a Manchester Uinted játékosa, Mason Greenwood, illetve a Manchester City korábbi hátvédje, Benjamin Mendy hosszú hónapokig volt börtönben több rendbeli nem erőszak miatt, míg végül tisztázták és szabadon engedték.  A 2018-ban világbajnoki aranyérmes baloldali védőt még 2021-ben vádolta meg először egy nő azt állítva, hogy a futballista 2020 októberében megerőszakolta őt cheshire-i luxuslakásában, majd nem sokkal később egy másik nő is jelentkezett, ő azt vallotta, hogy a játékos 2018-ban erőszakolta meg. Mendy mindent tagadott, a bíróság azonban elrendelt előzetes letartóztatását, a Manchester City pedig az ügy lezárásáig felfüggesztette. A francia védő 2023 nyarán távozott a csapattól, miután lejárt a szerződése. A hátvédet végül felmentették a vádak alól, de miután 2021 őszén őrizetbe került, az angolok már nem utalták a fizetését, ezért beperelte korábbi csapatát.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.