Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool 3-1-re nyert a Fulham otthonában, ezzel Jürgen Klopp együttese pontszámban beérte a listavezető Arsenalt.

A Liverpool a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, ráadásul Jürgen Klopp együttese csütörtökön kiesett az Európa-ligából az Atalanta elleni negyeddöntős párharcban. A német szakember rendesen megkeverte a kártyákat a Fulham elleni meccsre, csapata ugyanis szerdán már az Everton elleni városi rangadón lép pályára a Goodison Parkban. 

A Mersey-parti csapatban így olyan sztárok kerültek kispadra, mint a francia válogatott Ibrahima Konaté, az egyiptomi Mohamed Szalah, az argentin világbajnok Alexis Mac Allister, az uruguayi Darwin Núnez, vagy a 70 millió euróért igazolt Szoboszlai Dominik. 

A Liverpool a felforgatott kezdővel is jól futballozott, a 32. percben pedig Trent Alexander-Arnold gyönyörű szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést. Az első félidő hosszabbításában aztán Timothy Castagne találatával egyenlített a Fulham. Sokáig azonban nem örülhetett a londoni csapat, ugyanis a fordulás után a holland válogatott Ryan Gravenberch egy gyönyörű tekeréssel megszerezte első gólját a Liverpoolban, majd a 72. percben a portugál válogatott Diogo Jota eldöntötte a meccset, ezzel a Mersey-party csapat pontszámban behozta a listavezető Arsenalt. 

Szoboszlai Dominik ezúttal nem tett hozzá sokat a Liverpool győzelméhez
Fotó: AFP

A találkozón Szoboszlai Dominiket a 87. percben küldték pályára. A magyar válogatott ilyen kevés időt Premier League-meccsen még nem töltött a pályán. A legkevesebbet a március 24-én rendezett Nottingham Forest elleni meccsen játszotta, amikor a sérüléséből visszatérve a 76. percben cserélték be a City Groundon.

A Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth 3-1-re kikapott az Aston Villa vendégeként. A magyar válogatott balhátvéd végigjátszotta a mérkőzést, de ezúttal nem a védelemben, hanem a középpálya bal oldalán kapott lehetőséget Andoni Iraola vezetőedzőtől. A Bournemouth ezzel sorozatban a harmadik bajnokiján maradt nyeretlen, a folytatást a 13. helyről várhatja. 

Premier League, 34. forduló:
Fulham-Liverpool 1-3 (1-1)
Everton-Nottingham Forest 2-0 (1-0)
Aston Villa-Bournemouth 3-1 (1-1)
Crytal Palace-West Ham United 5-2 (4-1)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.