Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 3-1-re legyőzte a Sheffield United csapatát az Anfielden, így Jürgen Klopp együttese ismét élre állt.

A Liverpoolra kötelező feladat várt az utolsó Sheffield United ellen. Már csak azért is, mert a bajnoki címért folytatott versenyfutásban az Arsenal és a Manchester City előnyre tett szert, miután előbbi a Lutont, utóbbi az Aston Villát győzte le. A Vörösöknek kifejezetten jól megy az idei szezonban hazai pályán, hiszen 12 győzelem mellett háromszor játszottak döntetlent, vagyis az Anfielden veretlenül várhatták a csütörtöki találkozót, míg a Sheffield tabellán elfoglalt helyezése és mínusz 50-es gólkülönbsége sokat sejtető volt, hogy nem vár túlságosan nehéz feladat Szoboszlaiékra.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp csapata mentális erejét dicsérte a Brighton elleni győzelem után
Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik a sérülése után szenzációs formába lendült, a válogatottban két gólt is szerzett a törökök és a koszovóiak elleni felkészülési találkozókon, az előző fordulóban a Brighton ellen pedig majdnem gólpasszt adott, így nem volt meglepő, hogy a magyar középpályás a Sheffield ellen is bekerült a Liverpool kezdőjébe és a 73. percben cserélte le a szezon végén távozó Jürgen Klopp.

A sereghajtó csak ráijeszteni tudott a Liverpoolra

Akárcsak a Brighton ellen, most is álmoskásan kezdte a találkozót a Liverpool, és kis híján már az első percben hátrányba került, de James McAtee közeli ziccerét Kelleher védte hatalmas bravúrral.

Ezt követően a Liverpool odaszögezte a kapuja elé a Sheffieldet, amely foggal-körömmel védekezett. A 14. percben Szoboszlai szabadrúgása után Szalah került helyzetbe, de a távoli bombája jócskán elkerülte a kaput. Három perccel később aztán 

egy hatalmas hiba után megszerezte a vezetést Jürgen Klopp csapata.

A kapus egy hazaadás után elképesztően rosszul szabadított fel, ugyanis nemes egyszerűséggel rárúgta a labdát az őt megzavarni próbáló Darwin Núnezre – a felugró uruguayi támadó jobb lábáról pedig a kapu közepébe pattant a labda. 

  • Núnez a 11. bajnoki gólját szerezte a szezonban, az idei naptári évben pedig már 15 gólból vette ki a részét közvetlenül (10 gól, 5 gólpassz), ebben a tekintetben pedig a Premier League legeredményesebb játékosa. 

Klopp csapata közel 85%-ban birtokolta a labdát fél óra elteltével, Mac Allister távoli lövésénél pedig csak centik hiányoztak a Liverpool második góljához. Majd egy szép, rövid passzos játék után Szoboszlai Dominik vette célba a rövid felső sarkot, de a 18 méterről leadott sistergős lövését Grbics kapus szögletre ütötte.

A Liverpool legyőzte a sereghajtót és újra élre állt
Fotó: AFP

A fordulás után is támadásban maradt a nyomasztó fölényben játszó Liverpool, de a betömörülő védelemmel szemben kevés veszélyt tudott jelenteni a Sheffield kapujára. Aztán az 59. percben gyakorlatilag a semmiből egyenlített a sereghajtó Conor Bradley öngóljával. Egy jobb oldali beadást Hamed fejelt vissza, a labda pedig a liverpooli védőről a kapus lábai között pattant a kapuba.

Szoboszlai majdnem gólpasszt adott

A bekapott gól után szinte rögtön jött a Liverpool válasza, ugyanis Szoboszlai Dominik szöglete után Van Dijk fejesét védte vetődve a horvát kapus. A magyar válogatott csapatkapitánya közel járt hozzá, hogy kiossza a harmadik gólpasszát is a bajnokságban. A hajrához közeledve fokozta a nyomást a Liverpool, sorra dolgozta ki a helyzeteket, és a csapat ismét megmutatta mentális erejét, ugyanis a 77. percben ismét megszerezte a vezetést. 

Alexis Mac Allister egy lecsorgó labdát nagyjából 18 méterről, állítgatás nélkül bombázott a bal felső sarokba.

A végeredményt a csereként beállt Cody Gakpo állította be a 90. percben. Ezzel Szoboszlaiék visszaelőzték az Arsenalt a tabella élén és továbbra is két ponttal vezetnek a londoniak előtt, a címvédő Manchester Cityvel szemben pedig hárompontos előnyben vannak. A sereghajtó Sheffield rossz sorozata viszont tovább folytatódott, Chris Wilder csapata már hat meccs óta nyeretlen.

Premier League, 31. forduló:
Liverpool-Sheffield United 3-1 (1-0)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 36 25 5 6 85-28 57 81
GY
V
GY
GY
GY
I
2.
Manchester City 34 24 3 7 82-32 50 79
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Liverpool 35 22 4 9 77-36 41 75
D
V
GY
V
D
I
4.
Aston Villa 35 20 8 7 73-52 21 67
V
D
GY
GY
D
I
5.
Tottenham Hotspur 33 18 9 6 67-52 15 60
GY
D
GY
V
V
I
6.
Manchester United 34 16 12 6 52-51 1 54
V
D
D
GY
D
I
7.
Newcastle United 34 16 13 5 74-55 19 53
D
GY
GY
V
GY
I
8.
West Ham United 35 13 12 10 56-65 -9 49
D
GY
V
V
D
I
9.
Chelsea 33 13 11 9 63-59 4 48
GY
D
GY
V
D
I
10.
AFC Bournemouth 35 13 13 9 52-60 -8 48
V
D
V
GY
GY
I
Teljes lista