Vágólapra másolva!
A Fenerbahce klubtagsága kedden rendkívüli közgyűlésen dönt arról, hogy az egyesület szakítson-e a török élvonalbeli bajnoksággal, a Süper Liggel. A Trabzonspor csapata is reagált a török focibotrányra.

A 28-szoros bajnok Fenerbahce vezetői azután helyezték kilátásba a lépést, hogy egy márciusi, 3-2-re megnyert mérkőzést követően a játékosaikat megtámadták a Trabzonspor szurkolói. A Fenerbahce játékosai a lefújás után a kezdőkörben ünnepeltek, amikor a pályára rohant több hazai drukker, akik összeverekedtek az ellenfél focistáival, továbbá a lelátón is összetűzés alakult ki. „Ha szükséges, inkább egy alacsonyabb ligában játszunk" – idézte az MTI Ali Kocot, a Fenerbahce elnökét. A rekordbajnok jelenleg második helyen áll a török bajnokságban, két ponttal marad el az éllovas Galatasaraytól.

Trabzonspor v Fenerbahce - Turkish Super Lig
Óriási botrány tört ki a Trabzonspor és a Fenerbahce bajnokija után Törökországban
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A Trabzonspor közleményt adott ki

Hétfőn délután aztán a tabella harmadik helyén álló Trabzonspor is reagált a Fenerbahce bejelentésére, a tavalyelőtti bajnok elsősorban a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) intézkedései, és annak elnöke, Mehmet Büyükeksi lemondását követelve szólalt fel a közleményében. A trabzoni klub ugyanakkor hangsúlyozta, hogy

a Fenerbahce néhány játékosa is felvette a harcot a szurkolókkal, hiszen többek között Mert Müldür és a győztes gólt szerző Michy Batshuayi is erőszakhoz folyamodott. 

A TFF a meccs után jelezte, hogy kivizsgálja a történteket, a Trabzonspor a hétfői közleményében azonban nem megfelelőnek tartotta a szövetség reakcióját, és arról számolt be, hogy "a török ​​futballnak sürgősen vissza kell térnie a megérdemelt tisztelethez, és egy tisztességes és becsületes versenykörnyezethez, vissza kell szereznie elvesztett hírnevét a világban".

A török futball az utóbbi időben többször is erőszakos megmozdulások miatt került a lapok címoldalára.

Kapcsolódó cikkek