Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Az amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (MLS) következő fordulójában a Vancouver Whitecaps vendége lesz az Inter Miami magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A találkozón biztosan nem fog játszani a vendégek világbajnok sztárja, Lionel Messi, ami miatt óriási a felháborodás a szurkolók körében.

A ctvnews.ca beszámolója szerint a Whitecaps-rajongók hihetetlenül csalódottak, amiért Lionel Messi kihagyja a Vancouver-Miami meccset. 

Lionel Messi
Lionel Messi nem lép pályára Vancouverben
Fotó:  Chris ARJOON / AFP

A lap beszámolója szerint Marc DeLuca és felesége tökéletes hatodik születésnapi ajándékot adtak volna a fiuknak, Jacknek – jegyeket Lionel Messi és az Inter Miami CF játékára Vancouverben. 

Lionel Messi nem tazik, több rajongói napját tette tönkre

Ám a hírek szerint a legendás argentin futballsztár nem utazott el a találkozóra, ez pedig 

nem csak a szülinapi meglepetést, de rajongók ezreit tette tönkre, akik méregdrága jegyeket vettek, hogy élőben láthassák Lionel Messit. 

"Nagy meglepetésnek kellett volna lennie (Jack) számára, hogy láthassa a nagy kedvencét" - mondta Marc DeLuca, aki körülbelül 1500 dollárt költött öt jegyért.  - Ez teljesen tönkretette a születésnapi terveinket.

Nem Messi az egyetlen játékos, aki kihagyja a mérkőzést, amelyre több mint 50 000 szurkolót vártak.

Az éllovas Miami uruguayi csatára,  Luis Suarez és a spanyol középpályás, Sergio Busquets is a Floridában maradás mellett döntött. 

Gerardo Martino, a Miami vezetőedzője ez a csapata menetrendjável indokolta. 

„Úgy gondoltuk, az a legjobb döntés, ha nem játszanak ezen a meccsen. Edzettek, de nem lesznek ott a találkozón” – mondta az edző. 

„Nyilván megértjük az emberek frusztrációját, akik látni akarják ezeknek a focistáknak a játékát. Nekünk, edzőknek néha meg kell hoznunk ezeket a nagyon nehéz döntéseket. Mindig a játékosok egészségét kell szem előtt tartanunk.”

Martino megjegyezte, hogy nem játszott szerepet a döntésben az, hogy műfüves a pálya Vancouverben. A triót azért hagyta otthon, hogy megkímélje őket a fárasztó utazástól és a háromórás időeltolódástól. 

A theprovince.com megszólatatott egy argentin vendégmunkást, aki nagyon izgatott volt, hogy láthatja Messit a BC Place-ben a fiával. 

„Azt mondanám, hogy 10-ből hetes vagyok a csalódottság tekintetében” – mondta. „Kevesebb mint egy hónap múlva lesz még esélyem látni őt Atlantában (a Copa Américán), ellenkező esetben határozottan tízből tízes lenne a csalódottságom."

„Nagyon ideges vagyok” – mondta Gustavo Zadunaisky, egy másik szurkoló. "Legalább el kellett volna jönniük, még ha nem is játszanak."

Amikor Mariana Martinez, egy másik argentin vendégmunkás a szezon előtt meglátta a meccset a menetrendben, azonnal megvásárolta a jegyeket a barátok és a család számára is. Még egy meglepetést is tervezett 16 éves fiának, aki lehetőséget kapott arra, hogy a pályán legyen bemelegítéskor. 

Sarkis Vides focirajongó a Miamit „tiszteletlennek” érzi amiatt, hogy otthon hagyja a három legnagyobb sztárját.

"Ha egy koncertről van szó, például egy Taylor Swift-jegyről, és nem jelenik meg, akkor az eseményt törlik" - mondta Vides. "Igaz, az Inter Miamiért fizetsz a Whitecaps ellen, de az Inter Miami együttese nem ugyanaz, ha a B-csapatuk jön”

Az MLS pénteken közleményt adott ki az ügyben. 

"A Major League Soccer elfogadja a szurkolók csalódottságát, amiért a sztárjátékosok nem vesznek részt a meccsen" - olvasható a közleményben. 

"Minden MLS-klub saját maga hozza meg a személyeket illető döntéseket az alapján, hogy szerintük mi a legjobb a klub és az egyes játékosok számára."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.



 

Mindent egy helyen az Eb-ről