Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023/24-es szezonja elképesztő csatát hozott a két isztambuli rivális, a Galatasaray és a Fenerbahce között. Végül az előbb lett a bajnok 102 ponttal, Szalai Attila korábbi klubja pedig 99 ponttal is csak a második helyen tudott zárni. A Fener-szurkolók nagyon nehezen viselték, hogy nem jött össze a csapat számára a bajnoki siker, ezért az elnök, Ali Koc fejét követelték.

A török bajnokság utolsó fordulójában vasárnap hiába nyert a Fenerbahce 6-0-ra az Istanbulspor ellen, ez is kevés volt a bajnoki címhez, mivel a Galatasaray 3-1-re győzött a Konyaspor vendégeként és egészen elképesztő, 102 ponttal zárt az élen. 

Fenerbahce
Nehezen viselték az újabb kudarcot a Fener-szurkolók 
Fotó: Twitter

Az elnök fejét követelték a Fener-szurkolók

A Fener pedig hiába csak egyetlen egyszer szenvedett vereséget 38 találkozón és lőtt 99 gólt - a legtöbbet a ligában -, be kellett érnie az ezüstéremmel.

A Fenerbahce legutóbb tíz éve, még 2013/14-es idényben lett utoljára bajnok - ilyen hosszú siker nélküli időszakra pedig még egyszer sem volt példa a Süperlig 1959-es megalapítása óta Törökország egyik legpatinásabb klubjánál -, a szurkolók botrányt is okoztak a találkozó után.

A szurkolók a klub elnökének, Ali Kocnak a lemondását követelték az utcákon - az 57 éves üzletember hat éve vezeti a Fenerbahcét és a regnálása nem tudott bajnoki címet szerezni a klub -, egyesek odáig mentek, hogy késsel vágták szét az elnököt ábrázoló plakátokat.

Íme, ahogy a Fenerbahce szurkolói többször megszúrják, majd letépik az Ali Kocot ábrázoló  plakátot. A videón is jól látszik, mennyire elkeseredettek és feldúltak voltak a drukkerek az újabb elbukott bajnoki cím miatt:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről