Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Bo Svensson lesz a magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A Bundesliga idei szezonját a 15. helyen záró Union Berlin a hivatalos oldalán jelentette be, hogy július 1-től Bo Svensson veszi át a csapat irányítását, így a német együttes a következő idényre már új vezetőedzővel kezdi meg a felkészülést.

Bo Svensson
Bo Svensson lett Schäfer Andrásék új edzője az Union Berlinnél
Fotó: AFP 

A 44 éves dán szakember játékosként szerepelt az FC Köbenhavn, a Borussia Mönchengladbach és az 1. FSV Mainz 05 csapatában, valamint háromszor a dán válogatottban is játszott. Miután 2015 nyarán visszavonult, edzői karrierbe kezdett a Mainznál, ahol kezdetben Martin Schmidt stábjában volt segédedző, majd a korosztályos csapatok trénereként dolgozott. 

Svensson 2019 nyarán az osztrák másodosztályban szereplő FC Lieferinghez igazolt, de másfél évvel később visszatért a Mainzhoz, ahol már vezetőedzőként számítottak rá. A csapat 14 meccs után hat ponttal a tabella utolsóelőtti helyén állt, amikor Svensson átvette az irányítást. A szezon második felében aztán a Mainz története legjobb szereplését produkálta a Bundesligában, s végül 39 ponttal a 12. helyen végzett a tabellán. Svensson vezetésével a Mainz a következő két szezont a nyolcadik, majd a kilencedik helyen zárta. 2021-től tavaly novemberig irányította a Mainzot.

Dán edző a magyar válogatott focista csapatánál

Svensson a fővárosiak kispadján azt a Marco Grotét váltja, aki a május elején menesztett Nenad Bjelica helyét vette át ideiglenesen.

A magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union azok után, hogy egy idénnyel korábban negyedik lett a német élvonalban, a mostani szezonban csak az utolsó fordulóban kerülte el az osztályozós helyezést.

Kapcsolódó cikek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről