Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország
Vágólapra másolva!
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Hajduk Split 5-2-re nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában. A találkozó után a zágrábi szurkolók rátámadtak a spliti együttes csapatkapitányára, Filip Krovinovicra.

A horvát dalmatinski hírportál beszámolója szerint a gólgazdag találkozó után három huligán támadta meg a 28 éves játékost egy kávézó WC-jében. Nem hivatalos források szerint a zágrábi szurkolócsoport tagjai követték Krovinovicot a stadiontól a kávézóig, ahol a horvát játékosnak találkoznia kellett Marjan SiSic menedzserrel és néhány barátjával, majd miután megérkezett a kávézóba és elköszönt tőlük, kiment a mosdóba, ahol azonnal rátámadt a három szurkoló. A beszámolók szerint a Hajduk csapatkapitánya állítólag a földre zuhant, és a támadók tovább verték, de végül sértetlenül megúszta az esetet. A klubja sajtóközleményben szólította fel a hatóságokat a kemény intézkedésre. 

Villarreal CF v Hajduk Split : Playoff Conference League
Filip Krovinovicra huligánok támadtak rá a szezonzáró bajnoki után
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto

"A rivális szurkolók egy csoportja, fizikailag megtámadta játékosunkat, Filip Krovinovicot Zágrábban. Azonnal ki kell jelentenünk, hogy ennek a példátlan esetnek semmi köze a szombati Lokomotiv–Hajduk meccshez. A támadásnak az egyetlen oka az, hogy Filip a Hajduk játékosa. A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a barbár cselekedetet, arra számítunk, hogy az illetékesek kivizsgálják az esetet, és szankcionálják azokat a személyeket, akik tetteiknek semmi közük a szurkoláshoz és a sportrivalizáláshoz" – olvasható a közleményben, amelyben a klub kiemelte, hogy a játékos rendkívül konfliktuskerülő, így a támadást nem ő provokálta.

Nem ez az első eset, hogy a Hajduk Split játékosaira rátámadtak a zágrábi szurkolók. Legutóbb nyolc évvel ezelőtt történt hasonló, amikor Toma Bacicot és Josip Juranovicot támadták meg. 

A Hajduk Split bronzérmes lett az idei szezonban, de a Lokomotiv elleni utolsó mérkőzése a magyar válogatott Kleinheisler Lászlót nem nevezték.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről