Vágólapra másolva!
Az argentin focilegenda, Diego Maradona örökösei megpróbálják megakadályozni, hogy elárverezzék a 2020-ban meghalt játékos Aranylabda-trófeáját, melyet 1986-os világbajnokság után ítéltek oda neki. Az örökösök pert indítanak, így akarják leállítani az árverést.

A vb legjobb játékosának járó Aranylabda-díj rejtélyes körülmények között tűnt el, évtizedek óta nem lehetett tudni, hogy hol van, csak a közelmúltban került elő. 

Diego Maradona
Az argentin futballsztár, Diego Maradona tartja kezében a díját az Aranycipő díjátadó ünnepségen Párizsban, 1986. november 13-án. Az 1986-os világbajnokság legjobb játékosának járó trófea korábban titokzatosan eltűnt. A jövő hónapban viszont Párizsban árverésre bocsátják.
Fotó:Pascal GEORGE / AFP)

A jövő hónapban Párizsban bocsátják árverésre az Aguttes aukciósház közlése szerint - írja az az AP hírügynökség.

A 2020-ban, 60 évesen meghalt Maradona örökösei szerint a

 trófeát ellopták, és azt állítják, hogy a jelenlegi "tulajdonosnak" nincs joga értékesíteni. Az ügyvéd, Gilles Moreu elmondta, azonnali kérelmet fognak benyújtani a Párizs melletti nanterrei bíróságnak, hogy vonják vissza a trófeát az aukcióról.

Moreu az AP-nak elmondta, kérni fogják az Aranylabda-díj bírósági lefoglalását, és feljelentést tesznek lopás miatt.

Az Aguttes szerint a trófea egy magángyűjteményből származó tételek között jelent meg. 

A pletykák szerint a díjat egy pókerjáték során vesztette el Maradona, vagy eladta, hogy kifizesse az adósságait.

Mások szerint Maradona széfben tárolta egy nápolyi bankban a trófeát, amelyet helyi gengszterek raboltak ki 1989-ben, amikor a Serie A-ban játszott. Maradona örökösei úgy vélik, hogy a bankból lopták el.

Moreu - aki Maradona két lányát képviseli - azt állítja, hogy az örökösök csak nemrég tudták meg, hogy a trófeát ellopták. Az ügyvéd szerint Maradona családja azt akarja, hogy betiltsák az eladást, mert úgy vélik, az Aranylabda-díj az övék.

Az aukciósház érvelése szerint az a személy, aki évekkel ezelőtt megvásárolta a trófeát, nem tudta, hogy ellopták.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30