Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona vezetősége némileg meglepő módon kirúgta Xavit, a katalán sztárcsapat vezetőedzőjét.

Kirúgta Xavit a Barcelona

A katalán klub döntése némileg meglepő, mert csupán néhány hete erősítették meg pozíciójában az együttes korábbi legendás középpályását. Xavi január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai 5-3-as vereséget követően jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub a spanyol hírügynökségnek jelezte, hogy a 44 éves edző mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését. A Barcelona vezetőségének döntésében nagy szerepet játszhatott Xavi nyilatkozata, amelyben a katalán klub nehéz helyzetéről beszélt az Almería elleni bajnoki találkozó előtt.

A szurkolóknak meg kell érteniük, hogy a gazdasági helyzetünk már nem olyan, mint huszonöt évvel ezelőtt volt. Korábban az edző azt igazolt, akit akart, de ez már nincs így. Nagyon nehéz gazdaságilag felvennünk a versenyt a Real Madriddal

és más európai sztárcsapatokkal. Alkalmazkodni fogunk a körülményekhez, és ez nem jelenti azt, hogy nem akarunk harcolni a trófeákért. De ilyen a Barcelona helyzete jelenleg, stabilitásra és időre van szükségünk" - nyilatkozta Xavi, akinek a szavai feldühíthették Joan Laporta klubelnököt.

FC Barcelona v Rayo Vallecano - LaLiga EA Sports
Xavit kirúgta a Barcelona vezetősége
Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

A szakember menesztése után a spanyol lapok már azt is tudni vélik, hogy a címvédőként a bajnokságban már biztosan második Barca hétfőn bejelenti az új vezetőedzőt, a német Hansi Flicket, aki korábban a Bayern München és a német válogatottat is irányította - írja az MTI.

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi 2021 novembere óta irányította a katalán csapatot, amellyel tavaly La Ligát nyert. Az egykori világklasszis középpályás játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt. Xavi a Barcelonával 25 trófeát nyert, közte négy Bajnokok Ligáját, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről