Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna
Vágólapra másolva!
A Bayern München világbajnok kapusa, Manuel Neuer nélkül kezdi el a felkészülést a június 14-én rajtoló labdarúgó Európa-bajnokságra a magyar válogatott csoportellenfele, a házigazda Németország.

Manuel Neuer betegség miatt később tér vissza

A német szövetség (DFB) közlése szerint a Bayern München sztárkapusa - aki Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynál az első számú jelölt a kapusposztra - gyomorbántalmak miatt nem tudott elutazni vasárnap a türingiai Blankenhainba, ahol péntekig edzőtáboroznak a házigazda németek.

A DFB hozzátette: a 38 éves játékos a lehető leghamarabb csatlakozik majd a csapattársaihoz - írja az MTI. A tervek szerint a 117-szeres válogatott Neuer a június 3-ai, ukránok elleni nürnbergi felkészülési találkozón tér vissza a német válogatott kapujába, amit legutóbb másfél éve, a katari világbajnokságon védett. 

A Bayern klasszisa a vb után síelés közben szenvedett lábtörést, így hosszú ideig nem léphetett pályára.

Az Európa-bajnokságon a június 14-i nyitómérkőzésen Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

Ami a magyar válogatottat illeti, Marco Rossi együttese június 15-én kezd Svájc ellen az Eb-n, négy nappal később a házigazda németek elleni meccs jön, majd június 23-án Skóciával találkozik a csapat az A csoport utolsó fordulójában.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről