Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Francia Kupa döntője, az Olympique Lyon - Paris Saint-Germain mérkőzés előtt a két csapat ultrái óriási káoszt okoztak, egymással verekedtek, buszokat rongáltak és gyújtogattak a stadion közelében.

Döbbenetes szurkolói botrány a Francia Kupa-döntő előtt

A labdarúgó Francia Kupa döntőjét a Lille közelében található Villeneuve-d’Ascq településen rendezik a Pierre-Mauroy Stadionban. A Lyon és a Paris Saint-Germain fináléja előtt óriási botrány robbant ki a környéken, ugyanis a Pas-de-Calais-i A1-es autópályától északra található Fresnes-lès-Montauban fizetőállomáson 

a két csapat ultrái brutálisan összeverekedtek, a huligánok rongálása miatt két busz is kigyulladt.

Az őrjöngő drukkerek amellett, hogy egymással verekedtek, görögtüzekkel dobálóztak, és hatalmas felfordulást okoztak a mérkőzés előtt. Egyelőre tisztázatlan körülmények között két lyoni edző egy párizsiak számára biztosított területen várta tizennyolc kollégáját. A két szurkolótábor között ezen a helyen, Lille-től mintegy hatvan kilométerre, Arras közelében tört ki a harc. 

A rendőrség információi alapján az incidensek során mintegy 100 Lyon-szurkoló és közel 200 PSG-drukker csapott össze egymással.

A párizsi klub szerint, amely természetesen elítéli az erőszakot, az érintett lyoni edzőknek nem kellett volna ezt az utat választaniuk, és időmegtakarítás céljából módosítaniuk kellett volna ezen.

Lyon-PSG, szurkolók
A Lyon és PSG ultrái botrányt okoztak a kupadöntő előtt
Fotó: AFP

A L'Equipe információi szerint az A1-es autópályán mindkét irányban megszakadt a forgalom, elsősorban a helyszínről kiáramló sűrű füst miatt. 

A brutális összecsapások során legalább húsz ember megsérült, köztük két PSG-szurkoló

- az egyiküknek a szeme, a másik drukkernek a csuklója sérült meg. A díjfizető állomáson történt kaotikus helyzet miatt rendőrségi erősítést és tűzoltókat is küldtek a helyszínre, de a kupadöntőt nem halasztják el, a mérkőzést 21 órától megrendezik a Pierre-Mauroy Stadionban.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről