Vágólapra másolva!
Súlyos döntésre szánta rá magát a magyar válogatott kapusának, Gulácsi Péternek a legfőbb riválisa. Az 52-szeres magyar válogatott kapus sokáig vesztésre állt, de felállt a padlóról és mindenkit meggyőzött arról a klasszisteljesítményével, hogy helye van a kapuban.

A Metropol a német Skyra hivatkozva azt írja, hogy Janis Blaswich, az RB Leipzig kapusa úgy döntött, hogy nyáron távozik a klubtól. A lipcsei csapat vezetői biztosították arról, hogy "megfelelő ajánlat esetén" elengedik, pedig a szerződése 2026 nyaráig érvényes. Ez egyben azt is jelentheti, hogy két remek kapusuk közül a magyar klublegendával, Gulácsival számolnak hosszú távon.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg
Gulácsi Péter meggyőzte Marco Rosét a teljesítményével
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Gulácsi helyzete azért is érdekes, mert a magyar kapusnak 2025 nyarán jár le a szerződése, így az RB Leipzig most nyáron tudná legkésőbb jó pénzért eladni. Nem mellesleg érkezni fog a csapathoz a belgák szupertehetsége, Maarten Vandevoordt is, a klub sportigazgatója pedig elmondta, hogy három klassziskapusra nincs szükség a kereten belül. 

Izgalmas döntés lesz. Ez a hármas a nyáron túl nem fog működni 

– mondta Rouven Schröder a Bild egyik podcastműsorában a kapuskérdésről.

A 34 éves magyar kapus pályafutása legnehezebb időszakán jutott túl, az utóbbi hónapokban pedig jobb, mint valaha. Miután már csak egy évig él a szerződése, nyáron meghosszabbítaná azt Lipcsében, ahol elmondása szerint nemcsak a pályafutása végéig védene, de azt is el tudja képzelni a családjával együtt, hogy a visszavonulása után is maradjon a klub alkalmazásában. 

A rivalizálás ebben a szezonban is rendkívül nagy volt, nem lesz ez máshogy a következőben sem. Ami számít, az a teljesítmény. Ezért volt fontos számomra, hogy a sérülésem után visszatérjek. Van még pár jó évem, és hiszem, hogy érvényesülni tudok majd ebben a konkurenciaharcban is 

mondta a minap, már a Blaswich utáni posztriválisaira célozva Gulácsi Péter. 

A válogatottba is visszatért Gulácsi a súlyos sérüléséből felgyógyulva parádésan teljesít. mióta újra ő az RB Leipzig első számú kapusa, az egész Bundesliga-mezőnyben a legjobb százalékkal véd. Nem mellesleg a magyar kapus visszatérése óta a lipcsei csapat még nem veszített mérkőzést a Bundesligában. 

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, vége
Gulácsi Péter szenzációs teljesítménnyel tért vissza a válogatottba is
Fotó: Origo - Csudai Sándor 

Blaswich kedve tehát el is ment a további rivalizálástól, viszont Gulácsira nyáron újabb konkurenciaharc várhat, hiszen a belga Genktől érkezik a 10 millió euróért szerződtetett Marteen Vandevoordt – aligha a lipcsei kispadot megcélozva.

Tudom, hogy ő egy fiatal, jó kapus. De eddig még nem láttam Genk-meccset, csak magamra és a saját teljesítményemre koncentrálok 

tette hozzá Gulácsi Péter, akinek rendkívül kalandos szezonja van. 

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30