Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Mint ismert, ismét nem kapta meg a licencet, így a következő idényben nem indulhat a labdarúgó NB II-ben a Szombathelyi Haladás. A csapat játékosa, Jancsó András nem is hagyta szó nélkül, hogy a szeretett klubja ekkora bajba került. A közösségi oldalán öntötte ki szívét, részletesen írva a problémákról.

"Az MLSZ fellebviteli licencadó bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgócsapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben" - állt a klub honlapján, amelyen jelezték, arról, hogy az NB III-ban pályára lép-e a csapat, jövő héten születik döntés. 

Jancsó András
 Jancsó András írt a problémákról 
Fotó: Unger Tamás / VAOL

Tehát még az sem biztos, hogy szombathelyi szurkolók legalább harmadosztályú meccsre járhatnak.

Jancsó András őszintén írt arról, mi történt a Haladásnál 

Pedig a Haladás az utolsó forduló előtt a 13. helyen áll a másodosztályban, és nagy valószínűséggel nem esik ki. A játékosok tehát ebben a nehéz helyzetben is mindent megtettek a pályán. Jancsó András pedig a Facebook-oldalán írt arról, mit gondol a kialakult helyzetről.

"Mindannyiunk életében fekete nap ez a mai… Egyszerűen nincsenek szavak. Leírhatatlan fájdalom, düh és bizonytalanság kavarog bennem. Még mindig nem tudom felfogni, hogy nincs licenc, és jövőre nincs NB II a Haladással…"

 - írta a játékos, aki hozzátette, tavaly nyáron, amikor visszatérhetett a szülővárosába, talán ő volt a legpozitívabb ember.

"Mára kiderült, hogy a nyári ankéton felvázolt 2 éves koncepció és a szebb jövő csak üres, mögöttes tartalom nélküli mondatok voltak… Nem indult jól a szezon számunkra, hisz 3 vereséggel kezdtünk. De ennek ellenére, amíg megvolt a stabil háttér szépen lassan elindultunk egy jó úton és csináltunk egy 8 meccses veretlenségi szériát, kezdett összeállni a játékunk és a csapatkohézió is jó irányba formálódott. Ekkor kezdődött az első felvonása a negatív történéseknek. A szeptemberi alkalmazotti bérek október 10-én elmaradtak és az ezt követő mosonmagyaróvári meccsen elkezdődött egy negatív széria, amely az őszi szezon zárásáig 6 nyeretlen meccsel párosult… Ez alatt a több mint 3 hónap alatt nagyon sok ígéretet kaptunk, amelyekkel próbálták a csapatot jó úton tartani. A csapat tette a dolgát, de nyilván élt a szerződés szerinti jogaival, és beadta a fizetési felszólításokat, amelyek decemberben le is jártak. Ennek lett a következménye, hogy az amúgy sem bő keretből, 3 társunk is élt a szerződésbontási lehetőségével. Ez az időszak nagyon sok feszültséget szült mindenki számára…" - írta Jancsó.

Ezt követően 20 nap alatt (december 22-től január 10-ig) megkapták a járandósságaikat és azt hitték, hogy vége a bizonytalan időszaknak és ismét csak a futballra koncentrálhatnak. Azt hihették “tiszta lappal” folytatódhat a tavaszi szezon. Még török edzőtábor is volt, amit senki nem értett ebben a szituációban.

"Jónak mondható és kemény felkészülés után elkezdődhetett a tavaszi szezon. A januári béreket még megkaptuk, ami további bizakodásra adhatott okot a jövő szempontjából. A tavasz változatosra sikerült. A 27. fordulóban még egy pontra voltunk a 6. helytől (ami a 2 éves terv első felének a céljaként lett meghatározva), de mindeközben a nagy csend ellenére, már ismét 2 hónapja tartott a probléma. A februári eleje óta tartó időszakban ismét kezdtek csúcsosodni a problémák és újra a bizonytalanság vette át a főszerepet. 

Az azóta eltelt 4 hónapban párszor kaptunk információt az ügyvezetőnktől, aki próbálta a feszült helyzetet oldani, tette mindezt kevés sikerrel. A többségi tulajdonos – sajnos a sok ígérete ellenére – sem tájékoztatott személyesen minket, az arra érdemes alkalmazottjait és munkavállalóit, akik az utolsó pillanatig tettük a dolgunkat… Tettük ezt úgy, hogy egzisztenciális válságba került sokunk élete. Ki így, ki úgy küzdött és küzd jelenleg is problémákkal… Amit tettek ezzel a csodálatos, 105 éves, gazdag tradíciójú klubbal, és annak több ezer szimpatizánsával, az ELFOGADHATATLAN! 

Teljes bizonytalanságba sodorva ezzel a szombathelyi labdarúgást és a Szombathelyi Haladást…" - írta a játékos, aki hozzátette:

"Mindezek ellenére ebben az évben történtek a pályafutásom talán legmeghatározóbb pillanatai, amelyekért megérte minden futballban eltöltött másodperc. Nagyon sokan tudják, hogy gyerekkorom óta édesapámmal és a testvéremmel együtt jártam a Haladás mérkőzéseire, amikben persze édesanyám mindig támogatott minket. Nagyon sokszor idegenbe is elkísértük a csapatot, főként a zalaegerszegi túrák és a pápa elleni rangadók maradtak meg bennem örök emlékként… Minden tiszteletem azoké az embereké, akikre 8 évesen testközelből felnéztem a lelátón és most 20 évvel később ugyanúgy kitartanak a klub mellett jóban-rosszban… Ezért volt óriási megtiszteltetés az Ajka elleni vereség után irányítani a Hali-tábort, egy 'Nincs, oly erő…' erejéig. Ez volt az egyik legmeghatározóbb élményem a futballban, a másik pedig a családi szektornál történt. Egy kisfiú képet kért és a kép elkészülte után felém fordult és ezt mondta: 'Jancsó, nekem te vagy a Haladás…' Azt gondolom, hogy ennél többet nem kaphattam volna. Ez az a csodálatos közeg, amit én is szeretnék átadni a kisfiamnak, ahogy nekem is tette édesapám. És jelenleg ez megszűnni látszik."

Leírta, nagyon bízik egy megtisztult Szombathelyi Haladásban. Egy új alapokra és koncepciókra épített csapatban, amely minél hamarabb újra a méltó helyére kerül a magyar futball térképén. Ezt követően mindenkinek köszönetet mondott.

"Nagyon köszönöm mindenkinek, aki egész évben mellettünk volt, támogatott minket és mindent megtett, hogy a csapat a lehető legsikeresebb legyen! Köszönöm az egész éves szurkolást és biztatást, a sok üzenetet és a sok jót, amit kaptam személy szerint én, és kapott a csapat is! És persze köszönöm a csapattársaimnak, a szakmai és technikai stábnak, akikkel az utolsó pillanatig kitartottunk és még a mai délelőttön is megtettünk mindent a lehetőségeinkhez mérten! Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok a pályafutásához és az élet minden területén is!

A szombathelyi együttes, amely legjobb eredményeként a 2008/09-es idényben bronzérmes volt az NB I-ben, 2019-ben búcsúzott az élvonaltól.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről