Következő mérkőzések
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál után a magyar edző legkisebb fia, Bence is távozott a Herthától, a 18 éves tehetség a Bundesligában szereplő Wolfsburgnál folytatja pályafutását. A fiatal focista megható üzenetben búcsúzott el a berlini klubtól.

A német másodosztályban szereplő Hertha BSC csapatának vezetőedzői posztjáról 2019 és 2021 után harmadszor is búcsúzni kényszerült Dárdai Pál, akinek a kirúgása mélységesen feháborította a berlini együttes szurkolóit. A csapat korábbi játékosa és edzője - aki élete végéig a klub kötelékében maradhat - az előző szezonban a Hertha keretében tudhatta mindhárom fiát, ám az már korábban eldőlt, hogy a legkisebb fiú, Bence a Bundesligában szereplő Wolfsburg csapatában folytatja pályafutását a következő idénytől.

Dárdai Bence búcsút vett a Herthától

A 18 éves támadó középpályás már el is búcsúzott a Herthától, a berlini csapattól megható üzenetben köszönt el. 

Életem kétharmadában büszkén hordtam a kék-fehér mezt. Mindig kitettem a szívem a klubért. Aki ismer, tudja, hogy ez a lépés nem könnyű számomra. Berlin az otthonom, és a Hertha BSC az a klub, amelynek itt mindent köszönhetek" -

írta meg a Metropol, mit üzent Dárdai Bence.

Hertha BSC - SC Paderborn 07
Dárdai Bencének lejárt a szerződése, így ingyen igazolt a Bundesligában szereplő Wolfsburghoz
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A vezetőedzői posztról búcsúzó Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton 2020-tól a Hertha első csapatának tagja, a több Bundesliga-klub által is csábított hátvéd helyet kapott Marco Rossi Európa-bajnoki keretében. Bátyja, Dárdai Palkó szintén a Hertha focistája, a 25 éves támadó tavaly tért vissza, előtte 2 és fél éven át az NB I-es Fehérvár együttesében futballozott. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről