Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó FA-kupa döntőjében a Manchester United némi meglepetésre 2-1-re legyőzte a címvédő Manchester Cityt. A meccs után a kupagyőztes csapat edzője, Erik ten Hag a jövőjéről beszélt, ugyanis a finálé előtt az angol sajtóban már tényként kezelték, hogy a holland szakembert mindenképpen kirúgják a szezon végén.

Ami a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját illeti, a Manchester United pocsék szezont zárt, előbbiben csak a 8. helyen végzett, míg utóbbiban a csoportkört sem élte túl. Erik ten Hag együttese az angol Ligakupából is már a nyolcaddöntőben kiesett, ám az FA-kupában a döntőig menetelt, de az angol sajtóban a finálé előtt arról írtak, hogy a holland edzőt mindenképpen menesztik, még akkor is, ha megnyeri a trófeát.

A Manchester City elleni találkozó előtt az 54 éves tréner - nem törődve a kirúgásával kapcsolatos hírekkel - arról beszélt, hogy a nyári áigazolási időszakban milyen poszokon szeretné majd megerősíteni a csapatát. 

Szükségünk van még egy befejező csatárra, egy belső középpályásra, illetve a távozó Raphael Varane helyettesét is meg kell találnunk.

Ha csapat kulcsemberei egészségesek lesznek, akkor újra a legjobb 4 között végzünk majd a Premier League-ben" - nyilatkozta ten Hag a kupadöntő előtt.

Erik ten Hag, Manchester United
Erik ten Hag jövője még kérdéses a Manchester Unitednél
Fotó: AFP

Megszólalt a jövőjéről Erik ten Hag a kupagyőzelem után

A United aztán szenzációt okozott az FA-kupa döntőjében, ugyanis a Wembley Stadionban rendezett fináléban 2-1-re legyőzte az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott, címvédő Manchester Cityt. A meccsen egy hatalmas védelmi hiba után a 30. percben Alejandro Garnacho szerzett vezetést, majd Kobbie Mainoo növelte az előnyt a szünet előtt. A második félidőben mindent megtett az egyenlítésért Pep Guardiola csapata, de csak szépíteni tudott, így a Unitedé lett a trófea, amely ezzel megmentette a szezonját, mert a sikernek köszönhetően indulhat az Európa-ligában a következő idényben.

A kupagyőzelem után az esetleges menesztéséről és a jövőjéről kérdezték a holland edzőt, aki alaposan beolvasott a riporternek. "Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de magának nem sok fogalma van a futballról" - mondta ten Hag, aki azért a jövőjéről is megszólalt. 

Két szezon alatt nyertem két trófeát és háromszor jutottam döntőbe. Ha nem akarják, hogy itt legyek, akkor elmegyek máshová és ott nyerek trófeákat.

Azért vagyok itt, hogy nyerjek és csapatot építsek. Egész edzői karrierem során mérkőzéseket és kupákat nyertem" - mondta a kirúgásával kapcsolatban a Manchester United edzője.

Erik ten Hag 2022 nyara óta irányítja a Manchester Unitedet, a csapattal tavaly angol Ligakupát, idén pedig FA-kupát nyert. A holland edző jövőjéről hivatalos közlemény még nem érkezett, egyelőre kérdéses, hogy a Manchester City elleni győzelem után hogyan dönt majd a klub vezetősége.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről