Vágólapra másolva!
A Real Madrid korábbi labdarúgója, a 100-szoros brazil válogatott Robinho márciusban kezdte meg 9 éves börtönbüntetését. A nemi erőszak miatt elítélt sztárról új hírek érkeztek, az ügyvédje próbál mindent elkövetni azért, hogy a büntetését jelentős mértékben csökkentsék.

A százszoros brazil válogatott labdarúgót 2017-ben azért ítelték el Olaszországban, mert az AC Milan futballistájaként 2013-ban a barátja, Ricardo Falco, illetve további négy társa kíséretében megerőszakolt egy 23 éves nőt egy milánói diszkóban. Falco csakugyan kilenc év börtönt kapott, a többi elkövetőt azonban nem találta meg a rendőrség.

Robinho, aki hosszas bírósági huzavona és szabadlábon töltött előzetes után március 21-én vonult be végül egy brazíliai börtönbe, azt soha nem tagadta, hogy szexelt a nővel azon az estén, azt viszont határozottan állította, hogy a dolog beleegyezéssel történt. Később egy barátja, Claytinho, polgári nevén Clayton Florencio dos Santos állt elő egy furcsa történettel, de sokat az sem segített az egykori brazil válogatott sztárfocista helyzetén.

Csökkenthetik Robinho börtönbüntetését

A Brazília leghírhedtebb gyilkosaival és bűnözőivel egy légtérben lévő Robinho büntetését kétségbeesetten próbálja csökkenteni az ügyvédje, Mario Rossi Vale, aki azzal próbál érvelni, hogy a focista által elkövetett csoportos nemi erőszakot nem szabadott volna automatikusan a legsúlyosabb kategóriába sorolni, hanem "standard" minősítést kellett volna kapnia, amiért enyhébb büntetés jár. 

Robinho
Robinho 9 évnyi börtönbüntetést kapott
Fotó: AFP (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)

Robinhónak a bírósági ítélet értelmében a 9 éves börtönbüntetéséből 3 évet és 7 hónapot kell eltöltenie a maximális biztonsággal őrzött Tremembe börtönben,

ezt követően egy félig nyitott büntetőintézebe kerül majd, ahol tanulhat vagy dolgozhat napközben. Amennyiben az ügyvédje fellebbezése sikerrel jár, a 3 év és 7 hónap a felére csökkenhet, így a brazil sztár hamarabb átkerülhet a kevésbé mostoha körülményeket biztosító fogházba.

Robinho több európai sztárcsapatban, a Real Madridban, a Manchester Cityben és az AC Milanban is megfordult pályafutása során, 2020 októberében nevelőklubjától, a Santostól vonult vissza, miután a brazil egyesület a bírósági ítélet és szurkolók tiltakozása miatt hat nap után szerződést bontott vele. Karrierje során Robinho a brazil válogatottal megnyerte a Copa Américát, emellett kétszeres spanyol és egyszeres olasz bajnoknak is mondhatja magát.

Kapcsolódó cikkek