Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Mint ismert, márciusban egész Argentínát megdöbbentette, hogy négy focista megerőszakolt egy sportújságírónőt San Miguel de Tucumán városának egyik szállodájában. Most a megvádolt focisták is megtörték a csendet és megszólaltak az ügyről.

A történet San Miguel de Tucumán városában, az ottani Hilton szálló 407-es szobájában zajlott le idén, még március 3-án. 

Abiel Osorio
Abiel Osorio tagadja a vádakat
Fotó:  Juan MABROMATA / AFP

A négy focista- José Florentín, Abiel Osorio, Braian Cufré és Sebastián Sosa - a Vélez Sarsfield játékosa volt. Az eset akkor történt meg, amikor az argentin labdarúgó-bajnokságban az Atlético Tucumán a Vélez Sarsfield csapatát fogadta.

A kapus, Sebastián Sosa meghívta a szállodai szobájába a fiatal sportriporternőt. Amikor a nő belépett a Hilton szálló 407-es szobájába, nagy meglepetéséte Sosa mellett másik három játékost is ott talált. A lány előbb elfogyasztott néhány sört a focistákkal, majd az egyik futballista likőrrel kínálta. A nő ma már egészen biztos abban, hogy ebbe a likőrbe keverhettek bele valamit, amitől előbb rosszul lett, majd teljesen elkábult. Még arra emlékszik, hogy rajta kívül a kapus, Sebastián Sosa ivott ebből. A másik három focista csak úgy tett, mintha meginná a likőrt.

"Braian Cufré és José Florentín volt először az, aki megerőszakolt"

- nyilatkozta a nő pár napja az esetről.

Megszólaltak a nemi erőszakkal vádolt sztárfocisták 

Nem sokkal később az áldozat szavai után a klub immár egykori játékosai, Osorio és Cufré - akik jelenleg házi őrizetben vannak – úgy döntöttek, hogy megtörik a csendet és elmondják a saját verziójukat az esetről.

"Azaz igazság, hogy vád nagyon kemény csapás volt" - kezdte Osorio. "Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet. Akkoriban nem is gondoltam arra, hogy bármit is tisztázzak, mert megértettem, hogy vannak bizonyos folyamatok, és ezeket ki kell vizsgálni. Több mint két hónap után úgy érzem, eljött annak az ideje, hogy elmondjam, mi történt, mert sokat veszíthet az ember, különösen a családja és a munkája kapcsán" - árulta el a focista.

Cufré is megosztotta a saját álláspontját az ügyben:

"Fájdalmat érzünk amiatt, amit a minket vádoló emberek mutatnak felénk. Olyan dolgokat akarnak igazolni, amelyekről józan ésszel beláthatjuk, hogy nincs értelme. Senki nem csinált semmit más beleegyezése nélkül".

„Honnan ismerte a sértettet?” – kérdezte José Romero Silva újságíró.

"Nem ismertem. Igaz, hogy három nappal azelőtt, hogy Tucumánba utaztam volna, ez a lány küldött nekem egy üzenetet az Instagramon, de nem válaszoltam. Az Atlético Tucumán elleni meccs után újabb üzenetet küldött nekem, Erre én sem reagáltam. Aztán beszélgetett Sebastiánnal (Sosa), és tudta, hogy ott vagyunk a szobában" - mondta Osorio.

A találkozó részleteivel kapcsolatban Cufré hozzátette: 

"Tudtuk, hogy Sebastián azért hívta meg a szállodába, mert az volt az ötlet, hogy jól érezze magát, semmi több. Minden nagyon nyugodt volt, csevegés és italozás. Soha nem történt semmi rossz. "

Amikor a fizikai érintkezésről kérdezték, az egykori játékos egyértelmű választ adott: "Amit el kellett mondanom, azt a bíró előtt elmondtam. Minden, ami ott történt, az ő beleegyezésével történt. 

Semmi sem volt anélkül, hogy ő ne akarta volna".

Mindkét játékos kategorikusan tagadja a vádakat a kábítószerrel vagy a kényszerítéssel kapcsolatban. "Bízom Istenben és a tucumáni igazságszolgáltatásban. Remélem, hogy a lehető leghamarabb megoldódik" - mondta Osorio.

Cufré hozzátette: "Nem haragszom rá. Nem tudom, miért tette ezt, nem értem. Már így is sokat bántottak minket, mindent elvesztettünk. Remélem, hogy kiderül az igazság, és ez segít abban, hogy ne történjen meg újra hasonló.

A játékosok befejezésül megismételték, hogy hajlandóak együttműködni az igazságszolgáltatással mindenben, ami a tények tisztázásához szükséges.

"Azt akarjuk, hogy az ügy tisztázásra kerüljön, és ez a rémálom véget érjen" - fejezték be.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről