Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Manchester United legendás futballistája, Wayne Rooney az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapatának vezetőedzője lett.

Wayne Rooney a Manchester United valaha volt legjobb labdarúgói közé sorolható, 253 góljával a klub történetének legeredményesebb játékosa. Az angol válogatott legendás csatára ötször nyert Premier League-et és egyszer Bajnokok Ligáját az együttessel, majd 2021-es visszavonulása után edzőként folytatta karrierjét. Ezen a területen azonban eddig még nem aratott átütő sikereket, ugyanis három év alatt három csapatnál (Derby County, D.C. United, Birmingham City) is megbukott. 

Wayne Rooney
Wayne Rooney edzőként még nem ért el átütő sikereket
Fotó: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Újabb angol másodosztályú csapat edzője lett Wayne Rooney

Az angol másodosztályban szereplő Birminghamnél nem sokáig dolgozott Rooney, a borzalmas eredmények miatt mindössze 15 mérkőzés után kirúgták január elején. Ezt követően az a hír járta, hogy az egykori világklasszis futballista bokszolónak állhat a jövőben, bár Rooney ezt sosem erősítette meg, ugyanis az volt a vágya, hogy újra edzőként állhasson munkába. Ez a kívánsága most teljesült, mert nemrég kinevezték a szintén másodosztályú Plymouth Argyle csapatának élére. A Championshipben szereplő együttes a tabella 21. helyén zárta a szezont, így éppenhogy elkerülte a harmadosztályba zuhanást.

Az állásinterjú során Wayne szenvedélyes, intelligens és hozzáértő jelöltnek bizonyult, aki nagyon bizonyítani akar és a vezetőedzői karrierjét szeretné fejleszteni.

Rendkívül vonzónak találta a projektet és konkrét tervekkel állt elő azzal kapcsolatban, hogy a klubunk előrelépjen. Egy újabb izgalmas szezon előtt állunk, üdvözöljük őt a csapatunknál" - méltatta a manchesteri focilegendát Simon Hallett klubelnök.

Ezt a szerepet a Plymouth Argyle csapatánál a tökéletes következő lépésnek érzem a karrieremben - és szeretném megköszönni az elnöknek és az igazgatóságnak a belém vetett hitet.

Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy részévé válhatok egy izgalmas projektnek. Már alig várom, hogy segíthessek egy olyan játékoskeret felépítésében, amellyel élvezetes, szórakoztató futballt játszhatunk" - mondta a kinevezését követően Wayne Rooney, majd hozzátette, alig várja, hogy a bajnoki szezon augusztusban elkezdődjön.

Kapcsolódó cikkek

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről