Vágólapra másolva!
Kedden délelőtt néhány perc különbséggel a labdarúgó német másodosztályban szereplő 1. FC Nürnberg Miroslav Klosét, a spanyol harmadosztályban játszó Atlético Madrid B pedig Fernando Torrest nevezte meg új vezetőedzőjének.

A 2014-ben a német válogatottal világbajnok focista, Miroslav Klose 2016-ban vonult vissza a profi futballtól, de a labdarúgás közelében maradt. A lengyel származású, 137-szeres német válogatott csatár a Nationalelf és a Bayern München edzői stábjában is dolgozott, legutóbb pedig az osztrák Rheindorf Altach csapatát irányította, ám onnan tavaly május végén távozott. A 46 éves vb-gólkirály szakember azóta nem volt sehol vezetőedző, ám kedden délelőtt a Bundesliga 2. legutóbbi szezonjában 12. helyen végző 1. FC Nürnberg bejelentette, hogy a következő idénytől Miroslav Klose irányítja a négyszeres Német Kupa-győztes csapatot. Klose a sportigazgatóval való jó kapcsolatát, a klub hagyományait, szenvedélyét, szurkolóit és utánpótlását is kiemelte azon indokok között, amiért a csapatot választotta. Az új vezetőedző június 24-én, hétfőn kezdi meg a nürnbergi csapattal a felkészülést az új szezonra.

Fernando Torres, Miroslav Klose
A két világbajnok, Fernando Torres és Miroslav Klose szinte egyszerre kapott új vezetőedzői állást, előbbi az Atlético Madrid B, utóbbi az 1. FC Nürnberg csapatánál
Fotó: AFP

Fernando Torres és Miroslav Klose szinte egyszerre kapott új munkát

Alig néhány perccel az 1. FC Nürnberg bejelentése után a spanyol Atlético Madrid is bejelentett egy korábbi világbajnok focistát új vezetőedzőként: Fernando Torres a matracosok harmadosztályban szereplő, B csapatának az irányítását veszi át a folytatásban. A vb-címe mellett kétszeres Európa-bajnok, korábbi 110-szeres spanyol válogatott csatár játékosként 2001 és 2007, majd 2015 és 2018 között is szerepelt az Atlético első csapatában, a 2019-es visszavonulása után pedig a klub U19-es csapatát segítette idáig. A korosztályos bajnokságban ezzel a klubbal Torres a legutóbbi szezonban bajnok tudott lenni, 2022-ben pedig az ifjúsági Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutott. Fernando Torres hangsúlyozta, nagy kihívásként éli meg az új feladatát, de örömmel és ambícióval telve fogadta el a felkérést annak tudatában, hogy felkészült erre a munkára.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!