Vágólapra másolva!
Az FC Bayern München és Thomas Tuchel vezetőedző közösen úgy döntött, hogy véget vet az együttműködésnek, amely eredetileg 2025. június 30-án járt volna le, de már az idei szezon végén távozik.

Thomas Tuchel a szezon végén távozik

A Bayern közleménye szerint Jan-Christian Dreesen vezérigazgató és Thomas Tuchel között igazán barátságos beszélgetés zajlott, amely végén megszületett a döntés.

"Nyílt, jó hangulatú beszélgetés során arra a döntésre jutottunk, hogy a nyáron kölcsönösen véget vetünk az együttműködésnek. 

Célunk, hogy a 2024/25-ös szezonra új edzővel egy átalakítást hajtsunk végre. Addig is a klub minden tagja számára nagy kihívást jelent, hogy a lehető legtöbbet érje el a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában. 

A kialakult helyzetért a csapatot is felelősnek tartom. 

Főleg a Bajnokok Ligájában vagyunk meggyőződve arról, hogy a Lazio ellen elszenvedett 1-0-s vereség után a szurkolóinkkal a hátunk mögött bejutunk a negyeddöntőbe a telt házas Allianz Arénában” - mondta Jan-Christian Dreesen, az FC Bayern vezérigazgatója.

Thomas Tuchel nyári g mindent megtesz a sikerért

Megállapodtunk, hogy az idei szezon után befejezzük az együttműködést. Addig én és az edzői csapatom természetesen továbbra is mindent megteszünk a maximális siker érdekében

 - árulta el Thomas Tuchel.

Thomas Tuchel 2023 márciusában vette át a Bayern München kispadját Julian Nagelsmanntól, majd bő két hónappal később a német bajnoki címet ünnepelte a klubbal.

A Bayern 12 fordulóval a Bundesliga-szezon vége előtt nyolcpontos lemaradásban van a veretlenül éllovas Bayer Leverkusen mögött. A Német Kupában a csapat már november óta nincs versenyben.

Tuchel korábban megfordult az 1. FSV Mainz 05-nél, a Borussia Dortmundnál, a Paris Saint-Germainnél és a Chelsea-nél is - amellyel Bajnokok Ligáját nyert -, mielőtt tavaly márciusban leült a müncheni kispadra.