Vágólapra másolva!
A Liverpool hosszabbítás után, Virgil van Dijk 118. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t az angol Ligakupa döntőjében. Szoboszlai Dominik ugyan sérülés miatt nem játszhatott, de az ünneplésből alaposan kivette a részét.

Elképesztő meccsen nyerte meg a Liverpool az angol Ligakupát

A Liverpool őrületes izgalmak után győzte le a Chelsea-t az angol Ligakupa döntőjében. A végletekig kiélezett és fordulatos finálé rendes játékideje rengeteg helyzetet hozott, gól azonban nem esett, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Tizenegyesrúgásokra végül nem került sor, mert a csapakapitány, Virgil van Dijk a 118. percben egy szöglet után a londoniak kapujába fejelt, Jürgen Klopp csapata ezzel megnyerte a sorozatot.

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk fejese döntött, a Liverpool nyerte az angol Ligakupát
Fotó: AFP (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

Szoboszlai Dominik megint trófeát nyert

A magyar válogatott csapatkapitányának a combizomsérülése nem jött rendbe a döntőre, így nem került be a Chelsea elleni keretbe, azonban a lefújást követően az ünneplésből alaposan kivette a részét. 

A meccs után a kabátot viselő Szoboszlai örömében szinte ráugrott az edzőjére, majd berohant a pályára, hogy a társaival ünnepelje meg a sikert.

 

A 23 éves magyar játékos az első trófeáját nyerte a Liverpool színeiben, a Ligakupa-sikerhez három meccsen lőtt két góljával járult hozzá, ráadásul folytatta remek sorozatát. 

Profi pályafutása során Szoboszlai eddig minden szezonjában nyert legalább egy kupát, és ez a nagyszerű széria a 2023/2024-es idényben sem tört meg ezzel a kupagyőzelemmel.

Szoboszlai a Liverpool csapatával ebben az évadban még újabb trófeákat nyerhet, hiszen Jürgen Klopp együttese vezeti a Premier League-et, továbbá az FA-kupában és az Európa-ligában is versenyben van.

Kapcsolódó cikkek