Vágólapra másolva!
A Vasas bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, miután tizenegyesekkel kiejtette a Mezőörs csapatát.

Gera Zoltán első meccsét a Magyar Kupában vívta a Vasas vezetőedzőjeként. Az angyalföldi csapat Mezőörsön lépett pályára a helyi, megye I-es csapat ellen. A negyedosztályú csapatban több, korábbi NB I-es játékos is szerepel, nem csoda, hogy Bohner Roland csapata vezeti a maga bajnokságát.

A helyiek nagyon készültek a meccsre
Forrás: youtube.com/Vasas FC TV

A Vasas hétfőn nevezte ki Gera Zoltánt az NB II-es csapat élére, első ránézésre könnyű feladat várt rá szerdán, de Mezőörsön ezt másképp gondolták. A településen mindenki nagyon készült a meccsre, sok néző volt ott a pálya körül, annak ellenére, hogy nem volt ideálisnak nevezhető a 13.00 órai kezdés.

Az első nagy helyzet rögtön a hazaiaké volt, de Uram János nagyot védett. A második félidőben megszerezte a vezetést a Vasas Berecz Zsombor révén, de a Mezőörs a 81. percben egyenlített. Egy bedobás után ollózós mozdulat után került középre a labda, mire Végh Tibor érkezett és közelről a kapuba lőtt.

Az 1-1-es rendes játékidő után jöhetett a hosszabbítás. gól itt már nem született, így tizenegyesek döntöttek, ahol a Vasas kapusa, Uram János tudott fogni egy büntetőt, miközben a Vasas játékosai nem hibáztak.

A fővárosi csapat jutott elsőként a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.