Vágólapra másolva!
A Ferencváros 75 percet emberhátrányban játszva, edzőjét is elveszítve, 1-1-re végződő 120 perc után hibátlanul rúgott tizenegyesekkel győzte le idegenben a Debrecent a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, és jutott be a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének rangadóját a Nagyerdei Stadionban rendezték, ahol a Loki a Konferencia-liga csoportjából továbbjutott, bajnoki címvédő Ferencvárost fogadta. A Loki az egy szem Szuhodovszki Soma kivételével ugyanazzal a kezdővel állt fel, amelyik a hétvégi bajnoki rangadón 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát.

Ezzel szemben a Fradiban Ben Romdan és Cristian Ramírez maradt csak hírmondónak az Újpesten 5-0-ra nyerő csapatból, amelyben így értelemszerűen Dibusz Dénes és Varga Barnabás is csak a padon kezdett, míg a Megyeri úton két gólpasszt kiosztó Katona Bálint, valamint Henry Wingo teljes pihenőt kapott, azaz a keretbe sem került be.

A két együttes előző két meccsével ellentétben ezúttal egyik fél sem talált be az első percben, de ettől még egyáltalán nem volt unalmas a meccs, melynek első negyedórájában inkább a Debrecen lépett fel támadólag. Az első komolyabb helyzet azonban a Fradi előtt adódott a 21. percben, 

de Ramírez okos visszagurítása után Loncar nagyon rosszul találta el a labdát, ami így jócskán a kapu mellé ment.

A folytatás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, a Loki egyszer-egyszer eljutott a Fradi tizenhatosán belülre, de Varga Ádámnak nem kellett védenie, míg a vendégek inkább kontrákat vezettek. Egy ilyen végén Muhamed Besic lőtt tizenhatról, a labda pedig a jobb kezét valamiért a bal válla elé kapó Manrique-ről pattant a kapu mellé. 

Karakó játékvezető a VAR tanácsára kiszaladt, megnézte, majd büntetőt ítélt, amit a félidő ráadásának első percében Alekszandar Pesics higgadtan gurított a kapuba (0-1).

VARGA Barnabás
Alekszandar Pesics higgadtan gurított a hazai kapu közepébe 
MTI/Czeglédi Zsolt

A 47. percben Abena tarolta le a kilépő Dominguest, a 17 méterről megítélt szabadrúgást Dzsudzsák lőtte kapura, Vargának pedig nagyot kellett védenie a lapos lövés után. Az eset nyomán egyébként megfogyatkozott a Fradi, mert Karakó piros lapot adott a Fradi védőjének.

Az 59. percben Dejan Sztankovics hármat cserélt, Szevikjan, Besic és Ben Romdan helyére Zachariassen, Maiga és Marquinhos érkezett, amitől nem lett gyengébb vagy kevésbé veszélyes az emberhátrányban lévő vendég csapat. A 70. percben Bárány Donát csúszott rá hátulról Samy Mmaee-ra, akit percekkel később le is kellett cserélni.

BÁRÁNY Donát
Bárány Donát (j) és Ibrahim Cissé párharcából utóbbi került ki győztesen a 82. percben
MTI/Czeglédi Zsolt

A Loki nem tudott igazi fölényt kialakítani, de aztán a 80. percben Cissé megoldotta helyettük a helyzetkialakítást: a vendégek védője is maga elé kapta a kezét Domingues lövése után, és hiába mutatta, hogy az arcát védte, Karakó hajthatatlan volt. A büntetőt Bárány rúgta, Varga pedig hiába védte ki, a kipattanót berúgta a debreceni játékos.

A 82. percben ismét megfogyatkozott a Ferencváros: a hevesen reklamáló Dejan Sztankovics kapott fél percen belül két sárga lapot, így edzője nélkül maradt az emberhátrányban is lévő vendég csapat. A rendes játékidő ráadásának utolsó percében, Lagator még közel járt a gólhoz, de jöhetett a 2x15 perc hosszabbítás.

Ferencváros, Debrecen, DVSC, Muhamed Besic, Cebrail Makreckis,
Brandon Dominguessel (k) többször is meggyűlt a ferencvárosi védők baja
MTI/Czeglédi Zsolt

A ráadás egy Dzsudzsák-beadás utáni veszélyes Bárány-fejessel indult, de az első 15 percben ennél tovább nem jutott a Loki, igaz a Fradi sem tette próbára Megyeri Balázst. A 117. percben Ferenczi beadását Szuhodovszk kanalazta kapura, és Vargának bizony védenie kellett, hogy ne szerezzen vezetést a hazai csapat.

A tizenegyes párbajban a Fradiból Kodro, Abu Fani, Ramírez, Marquinhos és Zachariassen sem hibázott, míg a Lokiból Bódi, Szuhodovszki és Ferenczi berúgta,  azonban a fiatal Kocsis Dominik hibázott a második körben, így a több mint egy órát emberhátrányban játszó Ferencváros jutott a legjobb nyolc közé.

Eredmények, MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntők:
DVSC - Ferencváros 1-1 (0-1), tizenegyesekkel 3-5
gól:  Bárány 80., ill. Pesics 45+1.
piros lap: Abena 47.
HR-Rent Kozármisleny (NB II)-MTK Budapest 0-3 (0-2)
gól: Jurina (9., 35.), Antonov (48.)
Veszprémi SC (NB III)-Kecskeméti TE 0-2 (0-0)
gól: Zsótér (59.), Katona L. (90.)
Mezőörs KSE (megyei I.)-Vasas FC (NB II) 1-1 (0-0, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel 4-5
gól: Végh (81.), illetve Berecz (57.)
Tiszakécskei LC (NB II)-Kisvárda Master Good 0-3 (0-0)
gól: Makowski (56., 58.), Ilievski (66.)